Record Details

Вплив систем удобрення на мікробіологічні процеси в короткоротаційній сівозміні

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Вплив систем удобрення на мікробіологічні процеси в короткоротаційній сівозміні
 
Creator Трембіцька, О. І.
Клименко, Т. В.
Радько, В. Г.
Кропивницький, Р. Б.
Трембицкая, О. И.
Кропивницкий, Р. Б.
Trembitska, O.
Klymenko, T.
Radko, V.
Kropyvnytskyi, R.
 
Subject сівозміна
добрива
органічні добрива
гумус
севооборот
удобрения
органические удобрения
crop rotation
fertilizer
organic fertilizers
humus
 
Description Постановка проблеми. Активність мікробіологічних процесів у ґрунті є важливою складовою його родючості, яка визначає рівень та якість врожаю. Остання формується наявною у ґрунті чисельністю та біомасою мікроорганізмів різних еколого-трофічних груп, які здійснюють комплекс біологічних процесів розкладу органічної речовини, добрив, рослинних решток, що визначається за показниками розкладу клітковини та інтенсивністю виділення СО2 або «дихання» ґрунту, ферментативного перетворення та синтезу. У результаті цих процесів складні сполуки перетворюються у форми, доступні для живлення рослин і мікроорганізмів.
Постановка проблемы. Активность микробиологических процессов в почве является важной составляющей ее плодородия, которая определяет уровень и качество урожая. Последняя формируется имеющейся в почве численностью и биомассой микроорганизмов различных эколого-трофических групп, осуществляющих комплекс биологических процессов разложения органического вещества, удобрений, растительных остатков, что определяется показателями разложения клетчатки и интенсивностью выделения СО2 или «дыхания» почвы, ферментативного преобразования и синтеза. В результате этих процессов сложные соединения превращаются в формы, доступные для питания растений и микроорганизмов.
Formulation of the problem. The activity of microbiological processes in the soil is an important part of its fertility, which determines the level and quality of the crop. The latter is formed by the quantity and biomass of microorganisms of various ecological trophic groups that carry out a complex of biological processes of the decomposition of organic matter, fertilizers, plant residues, which is determined by the parameters of the fiber decomposition and the intensity of CO2 release or «breathing» of the soil, enzymatic transformation and synthesis. As a result of these processes, complex compounds are transformed into forms that are available for plant and microorganism nutrition.
 
Date 2018-11-06T09:44:21Z
2018-11-06T09:44:21Z
2018
 
Type Conference materials
 
Identifier Вплив систем удобрення на мікробіологічні процеси в короткоротаційній сівозміні / О. І. Трембіцька, Т. В. Клименко, В. Г. Радько, Р. Б. Кропивницький // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 354–357.
978-966-8706-99-8
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9318
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок