Передумови розвитку органічної аквакультури
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Передумови розвитку органічної аквакультури
|
|
Creator |
Вербельчук, С. П.
Слюсар, М. В. Verbelchuk, S. Slusar, М. |
|
Subject |
органічна продукція
рибне господарство рибництво рибопереробна галузь |
|
Description |
Поряд з вирішенням загальної проблеми продовольчого забезпечення населення країни, підвищенням рівня та обсягів виробництва продукції рослинництва і тваринництва важливого значення набуває подальший розвиток специфічної галузі агропромислового комплексу – рибництва. Згідно з офіційним звітом ФАО, внутрішній ринок української риби та рибної продукції виглядає доволі сумно: лише 5% це аквакультурна продукція; близько 12% – промисел (у всіх водоймах, включаючи відкрите море), а 83% припадає на імпорт. Потенціал для розвитку галузі в України є: за офіційними даними Держрибагентства, на сьогодні більше ніж 7850 водойм задіяні під аквакультуру, і за підрахунками, вирощування риби там можна довести до кількості близько 98 тисяч тонн на рік.
|
|
Date |
2018-10-29T14:33:40Z
2018-10-29T14:33:40Z 2018 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
Вербельчук С. П. Передумови розвитку органічної аквакультури / С. П. Вербельчук, М. В. Слюсар // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 149–154.
978-966-8706-99-8 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9270 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
|
|