Record Details

Вміст аміаку в повітрі тваринницьких приміщень для утримання підсисних телят волинської м’ясної породи та його вплив на етологічні чинники та біохімічні показники крові

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Вміст аміаку в повітрі тваринницьких приміщень для утримання підсисних телят волинської м’ясної породи та його вплив на етологічні чинники та біохімічні показники крові
 
Creator Фарафонов, С. Ж.
Farafonov, S.
 
Subject молодняк
зоогігієнічні норми
кормова активність
 
Description Одним із важливих елементів органічного виробництва яловичини є дотримання таких параметрів мікроклімату тваринницьких приміщень, як, зокрема, вмісту аміаку, що дає змогу забезпечити комфортне утримання худоби при формуванні технологічних статевовікових груп та ефективно проявити тваринам потенційні можливості їх генотипу. Аміак є токсичним газом. Надмірна концентрація аміаку в приміщенні негативно впливає на загальний фізіологічний стан і продуктивність тварин. При цьому у тварин спостерігаються подразнення і запалення слизових оболонок: опіки, кон’юктивіти, риніти, бронхіти і навіть пневмонії, аміак потрапляє в кров, розпушує і руйнує копитний ріг та ін.
 
Date 2018-02-02T10:37:29Z
2018-02-02T10:37:29Z
2017
 
Type Conference materials
 
Identifier Фарафонов С. Ж. Вміст аміаку в повітрі тваринницьких приміщень для утримання підсисних телят волинської м’ясної породи та його вплив на етологічні чинники та біохімічні показники крові / С. Ж. Фарафонов // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. V Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 176–182.
978-966-8706-89-9
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8483
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет