Вміст аміаку в повітрі тваринницьких приміщень для утримання підсисних телят волинської м’ясної породи та його вплив на етологічні чинники та біохімічні показники крові
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Вміст аміаку в повітрі тваринницьких приміщень для утримання підсисних телят волинської м’ясної породи та його вплив на етологічні чинники та біохімічні показники крові
|
|
Creator |
Фарафонов, С. Ж.
Farafonov, S. |
|
Subject |
молодняк
зоогігієнічні норми кормова активність |
|
Description |
Одним із важливих елементів органічного виробництва яловичини є дотримання таких параметрів мікроклімату тваринницьких приміщень, як, зокрема, вмісту аміаку, що дає змогу забезпечити комфортне утримання худоби при формуванні технологічних статевовікових груп та ефективно проявити тваринам потенційні можливості їх генотипу. Аміак є токсичним газом. Надмірна концентрація аміаку в приміщенні негативно впливає на загальний фізіологічний стан і продуктивність тварин. При цьому у тварин спостерігаються подразнення і запалення слизових оболонок: опіки, кон’юктивіти, риніти, бронхіти і навіть пневмонії, аміак потрапляє в кров, розпушує і руйнує копитний ріг та ін.
|
|
Date |
2018-02-02T10:37:29Z
2018-02-02T10:37:29Z 2017 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
Фарафонов С. Ж. Вміст аміаку в повітрі тваринницьких приміщень для утримання підсисних телят волинської м’ясної породи та його вплив на етологічні чинники та біохімічні показники крові / С. Ж. Фарафонов // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. V Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 176–182.
978-966-8706-89-9 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8483 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|