Record Details

Шляхи збільшення виробництва свинини на перспективу

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Шляхи збільшення виробництва свинини на перспективу
 
Creator Вербельчук, Т. В.
Когут, С. Ф.
Verbelchuk, T.
Kogut, S.
 
Subject свинарство
свинина
поголів’я свиней
свиноводство
поголовье свиней
pig breeding
pork
population of pigs
 
Description Свинарство – прибуткова галузь господарства. Підвищення ефективності цієї галузі необхідне для корінного покращення забезпечення населення області високоякісними продуктами харчування. При повноцінній годівлі і оптимальних умовах утримання
заводських свиней, яких розводять у нашій області, від свиноматки в рік можна одержати
понад 20 поросят. Свині на відгодівлі за 180–200 днів досягають живої маси 120–130 кг забійним виходом 78 %. Від свиноматки в рік можна отримати понад 20 центнерів
свинини.
Свиноводство – прибыльная отрасль хозяйства. Повышение эффективности этой отрасли необходимое для коренного улучшения обеспечения населения области высококачественными продуктами питания. При полноценном кормлении и оптимальных условиях содержания заводских свиней, которых разводят в нашей области, от свиноматки в год можно получить свыше 20 поросят. Свиньи на откорме за 180–200 дней достигают живой массы 120–130 кг, убойным выходом 78 %. От свиноматки в год можно получить свыше 20 центнеров свинины.
The pig breeding is profitable industry of economy. An increase of efficiency of this industry is a necessity for the native improvement of providing of population of area by high-quality foodstuffs. At the valuable feeding and optimal terms maintenances of plant pigs, that conduct in our area, from a sow in a year it is possible to get over 20 piglets. Pigs on fattening for 180–200 days arrive at living mass 120–130 kg by a for slaughter exit 78 %. From a sow in a year it is possible to get over 20 metric centners of pork.
 
Date 2017-06-09T11:34:45Z
2017-06-09T11:34:45Z
2016
 
Type Article
 
Identifier Вербельчук Т. В. Шляхи збільшення виробництва свинини на перспективу / Т. В. Вербельчук, С. Ф. Когут // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва : наук.-теорет. зб. – Житомир : ЖНАЕУ, 2016. – Вип. 6. – С. 120–122.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7903
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет