HACCP як бізнес інструмент підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
HACCP як бізнес інструмент підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств
|
|
Creator |
Ковальчук, О. Д.
Kovalchuk, O. Ковальчук, А. Д. |
|
Subject |
конкурентоспроможність
агробізнес продовольча безпека підприємство competitiveness agribusiness food security enterprise конкурентоспособность агробизнес продовольственная безопасность предприятие |
|
Description |
Глобалізація ринків харчової продукції вимагає вирішення проблем безпеки продуктів харчування й зменшення ризиків їх негативного впливу на здоров'я людини. Проблема має настільки серйозний і масштабний характер, що уряди країн і провідні асоціації виробників харчової продукції все частіше торкаються даних питань й шукають шляхи їх забезпечення й контролю. Найбільш дієвим рішенням називають введення єдиних міжнародних стандартів, вимог до забезпечення безпеки харчових продуктів. Метою дослідження є оцінка існуючої в Україні системи контролю безпечності та якості продуктів харчування і розробка рекомендацій її подальшого удосконалення з врахуванням світового досвіду. За теоретичну та методологічну бази дослідження взято законодавчі акти, праці вітчизняних та зарубіжних дослідників щодо забезпечення контролю якості і безпеки харчових продуктів. У процесі дослідження використовувались загальнонаукові методи.
The globalization of food markets requires solving problems of food safety and reduce risks of adverse effects on human health. The problem is so serious and ambitious nature that governments and leading association of food producers are increasingly affecting these issues and seek ways to ensure and control. The most effective solution is called the introduction of uniform international standards, requirements for food safety. Aim of the study is to assess Ukraine's existing control system safety and food quality, and develop recommendations for further improvement taking into account international experience. According to theoretical and methodological base of research taken legislation work of domestic and foreign researchers to ensure quality control and food safety. The study used general scientific methods. Глобализация рынков пищевой продукции требует решения проблем безопасности продуктов питания и уменьшения рисков их негативного влияния на здоровье человека. Проблема имеет настолько серьезный и масштабный характер, что правительства стран и ведущие ассоциации производителей пищевой продукции все чаще касаются данных вопросов и ищут пути их обеспечения и контроля. Наиболее действенным решением называют введение единых международных стандартов, требований к обеспечению безопасности пищевых продуктов. Целью исследования является оценка существующей в Украине системы контроля безопасности и качества продуктов питания и разработка рекомендаций дальнейшего совершенствования с учетом мирового опыта. За теоретическую и методологическую базы исследования взяты законодательные акты, труды отечественных и зарубежных исследователей по обеспечению контроля качества и безопасности пищевых продуктов. В процессе исследования использовались общенаучные методы. |
|
Date |
2017-06-12T11:04:35Z
2017-06-12T11:04:35Z 2017 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Ковальчук О. Д. HACCP як бізнес інструмент підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств / О. Д. Ковальчук // Соціально-економічні проблеми аграрного розвитку регіонів : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., 16 трав. 2017 р. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 19–23.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7914 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|