Record Details

HACCP як бізнес інструмент підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title HACCP як бізнес інструмент підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств
 
Creator Ковальчук, О. Д.
Kovalchuk, O.
Ковальчук, А. Д.
 
Subject конкурентоспроможність
агробізнес
продовольча безпека
підприємство
competitiveness
agribusiness
food security
enterprise
конкурентоспособность
агробизнес
продовольственная безопасность
предприятие
 
Description Глобалізація ринків харчової продукції вимагає вирішення проблем безпеки продуктів харчування й зменшення ризиків їх негативного впливу на здоров'я людини. Проблема має настільки серйозний і масштабний характер, що уряди країн і провідні асоціації виробників харчової продукції все частіше торкаються даних питань й шукають шляхи їх забезпечення й контролю. Найбільш дієвим рішенням називають введення єдиних міжнародних стандартів, вимог до забезпечення безпеки харчових продуктів. Метою дослідження є оцінка існуючої в Україні системи контролю безпечності та якості продуктів харчування і розробка рекомендацій її подальшого удосконалення з врахуванням світового досвіду. За теоретичну та методологічну бази дослідження взято законодавчі акти, праці вітчизняних та зарубіжних дослідників щодо забезпечення контролю якості і безпеки харчових продуктів. У процесі дослідження використовувались загальнонаукові методи.
The globalization of food markets requires solving problems of food safety and reduce risks of adverse effects on human health. The problem is so serious and ambitious nature that governments and leading association of food producers are increasingly affecting these issues and seek ways to ensure and control. The most effective solution is called the introduction of uniform international standards, requirements for food safety. Aim of the study is to assess Ukraine's existing control system safety and food quality, and develop recommendations for further improvement taking into account international experience. According to theoretical and methodological base of research taken legislation work of domestic and foreign researchers to ensure quality control and food safety. The study used general scientific methods.
Глобализация рынков пищевой продукции требует решения проблем безопасности продуктов питания и уменьшения рисков их негативного влияния на здоровье человека. Проблема имеет настолько серьезный и масштабный характер, что правительства стран и ведущие ассоциации производителей пищевой продукции все чаще касаются данных вопросов и ищут пути их обеспечения и контроля. Наиболее действенным решением называют введение единых международных стандартов, требований к обеспечению безопасности пищевых продуктов. Целью исследования является оценка существующей в Украине системы контроля безопасности и качества продуктов питания и разработка рекомендаций дальнейшего совершенствования с учетом мирового опыта. За теоретическую и методологическую базы исследования взяты законодательные акты, труды отечественных и зарубежных исследователей по обеспечению контроля качества и безопасности пищевых продуктов. В процессе исследования использовались общенаучные методы.
 
Date 2017-06-12T11:04:35Z
2017-06-12T11:04:35Z
2017
 
Type Article
 
Identifier Ковальчук О. Д. HACCP як бізнес інструмент підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств / О. Д. Ковальчук // Соціально-економічні проблеми аграрного розвитку регіонів : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., 16 трав. 2017 р. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 19–23.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7914
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет