Record Details

Ветеринарно-санітарна експертиза і ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою ВРХ у ТОВ «Ритон», Вінниця

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Ветеринарно-санітарна експертиза і ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою ВРХ у ТОВ «Ритон», Вінниця
 
Creator Котелевич, В. А.
Кучерук, О. Ю.
Kotelevich, V.
Kucheruk, O.
 
Subject ветеринарно-санітарна експертиза
ветеринарно-санітарна оцінка
м’ясо
санітарна якість
велика рогата худоба
ветеринарно-санитарная экспертиза
ветеринарно-санитарная оценка
мясо
санитарное качество
крупный рогатый скот
veterinary and sanitary examination
veterinary and sanitary evaluation
meat
sanitary quality
cattle
 
Description Харчова цінність м’яса характеризується не лише швидкістю і ступенем перетравлення, а й засвоєнням, тобто ступенем використання харчових речовин продукту організмом. Поживна цінність м’яса залежить від його хімічного складу, ступеня засвоюваності та органолептичних показників. Проведеними дослідженнями санітарної якості продуктів забою, отриманих після зачистки з причин фасціольозу, ехінококозу, цирозу, пневмонії, плевриту, міокардиту, перикардиту встановлено, що загальне обсіменіння цих продуктів у порівнянні з такими ж, які отримані від здорових тварин, значно вища. Найбільший відсоток уражених проб по наявності E. coli було виявлено при дослідженні легень (50%), по наявності кліпсіелли – серце (50%).
Пищевая ценность мяса характеризуется не только скоростью и степенью переваривания, но и усвоением, то есть степенью использования пищевых веществ продукта организмом. Питательная ценность мяса зависит от его химического состава, степени усвояемости и органолептических показателей. Проведенными исследованиями санитарного качества продуктов убоя, полученных после зачистки из причин фасциолеза, эхинококкоза, цирроза, пневмонии, плеврита, миокардита, перикардита установлено, что общая обсемененность этих продуктов по сравнению с такими же, полученные от здоровых животных, значительно выше. Наибольший процент пораженных проб по наличию E. coli была обнаружена при исследовании легких (50%), по наличию клипсиеллы – сердце (50%).
Nutritional value of meat is characterized not only by the speed and degree of digestion, but also by assimilation, that is, the degree of use of nutrients of the product by the organism. The nutritional value of meat depends on its chemical composition, degree digestibility and organoleptic characteristics. Conducted research health
as slaughter products obtained after stripping the reasons fasciolosis, echinococcosis, cirrhosis, pneumonia, pleurisy, myocarditis, pericarditis
found that the overall contamination of these products compared to the same obtained from healthy animals is much higher. The highest percentage of samples affected by the presence of E. coli was found the study of lung (50%), the presence klipsielly – heart (50%).
 
Date 2017-07-20T09:49:15Z
2017-07-20T09:49:15Z
2016
 
Type Conference materials
 
Identifier Котелевич В. А. Ветеринарно-санітарна експертиза і ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою ВРХ у ТОВ «Ритон», Вінниця / В. А. Котелевич // Сучасні аспекти лікування і профілактики хвороб тварин : матеріали Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конф., 24–25 листоп. 2016 р. – Полтава : ШвидкоДРУК, 2016. – С. 95–96.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8047
 
Language uk
 
Publisher Полтавська державна аграрна академія