Радіологічна оцінка продуктів харчування мешканців радіоактивно забруднених територій у віддалений період після аварії на ЧАЕС
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Радіологічна оцінка продуктів харчування мешканців радіоактивно забруднених територій у віддалений період після аварії на ЧАЕС
|
|
Creator |
Романчук, Л. Д.
Лопатюк, О. В. Ковальова, С. П. Romanchuk, L. Lopatiuk, O. Kovaliova, S. Лопатюк, А. В. Ковалева, С. П. |
|
Subject |
питома активність Cs137
щільність забруднення радіонуклід сільськогосподарська продукція удельная активность Cs137 плотность загрязнения радионуклид сельскохозяйственная продукция Cs137 specific activity contamination density radioactive nucleus agricultural production |
|
Description |
У статті викладені матеріали досліджень сільськогосподарської продукції, вирощеної в приватних підсобних господарствах мешканців населених пунктів Коростенського району Житомирської області, віднесених до 2-ої та 3-ої зони радіоактивного забруднення. Встановлено, що вміст Cs137 у продуктах харчування не перевищує ДР-2006. Відмічено значну концентрацію радіонукліда у зразках квасолі усіх населених пунктів. Найбільш забрудненою була продукція, вирощена на присадибних ділянках населеного пункту с. Бехи.
В статье изложены материалы исследований сельскохозяйственной продукции, выращенной в личных подсобных хозяйствах жителей населенных пунктов Коростенского района Житомирской области, отнесенных ко второй и 3-й зон радиоактивного загрязнения. Установлено, что содержание 137Cs в продуктах питания не превышает ДР-2006. Отмечено значительную концентрацию радионуклида в образцах фасоли всех населенных пунктов. Наиболее загрязненной была продукция, выращенная на приусадебных участках населенного пункта с. Бехи. The paper gives the research materials concerning the agricultural production grown in private homesteadings on the contaminated areas of Korosten district in Zhytomyr oblast assigned to the second and third zones. Pl-2006 excess in the produce has not been found out. The paper draws attention to strong 137Cs concentration in bean samples in all residential places. The produce, grown on the private farmlands in Behy village, was the most contaminated. |
|
Date |
2017-04-18T06:52:36Z
2017-04-18T06:52:36Z 2016 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Романчук Л. Д. Радіологічна оцінка продуктів харчування мешканців радіоактивно забруднених територій у віддалений період після аварії на ЧАЕС / Л. Д. Романчук, О. В. Лопатюк, С. П. Ковальова // Вісник ЖНАЕУ. – 2016. – № 2 (56), т. 1. – С. 11–16.
2518-7279 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7567 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|