Облік виробничих запасів на підприємствах хлібопекарської галузі
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Облік виробничих запасів на підприємствах хлібопекарської галузі
|
|
Creator |
Оксанчук, А. С.
Oksanchuk, A. |
|
Subject |
облік
управління виробничі запаси методи обліку відпуску запасів підприємства хлібопекарської галузі учет управление производственные запасы методы учета отпуска запасов предприятия хлебопекарной отрасли accounting management inventories accounting methods of supply inventory enterprise baking industry |
|
Description |
В статті досліджено проблеми ведення обліку виробничих запасів на підприємствах хлібопекарської галузі. Під час дослідження були використані загальнонаукові методи: індукції та дедукції, діалектичний, історичний та системний, а також деякі специфічні методи бухгалтерського обліку, до яких належать документування, інвентаризація, оцінка, калькуляція, бухгалтерські рахунки, подвійний запис, бухгалтерський баланс та бухгалтерська звітність. Наведено галузеві особливості хлібопекарних підприємств та визначено їх вплив на склад, стан і облік виробничих запасів. Представлено шляхи вдосконалення обліку виробничих запасів. В статье исследованы проблемы ведения учета производственных запасов на предприятиях хлебопекарной отрасли. В ходе исследования были использованы общенаучные методы: индукции и дедукции, диалектический, исторический и системный, а также некоторые специфические методы бухгалтерского учета, к которым относятся документирование, инвентаризация, оценка, калькуляция, бухгалтерские счета, двойная запись, бухгалтерский баланс и бухгалтерская отчетность. Приведены отраслевые особенности хлебопекарных предприятий и определено их влияние на состав, состояние и учет производственных запасов. Представлены пути совершенствования учета производственных запасов. In the article the problems of accounting for inventory companies baking industry. During the study used general scientific methods: induction and deduction, dialectic, historical and systematic, as well as some specific accounting methods, which include documentation, inventory, assessment, calculation, accounting records, double entry, balance sheet and financial statements. An industry-specific features and bakery businesses define their influence on the composition, condition and inventory accounting. Presented ways to improve the accounting of inventory. |
|
Date |
2017-06-22T07:53:17Z
2017-06-22T07:53:17Z 2017 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Оксанчук А. С. Облік виробничих запасів на підприємствах хлібопекарської галузі / А. С. Оксанчук // Облік, аналіз і контроль в умовах сучасних концепцій управління економічним потенціалом і ринковою вартістю підприємства : зб. наук. пр. / ЖНАЕУ. – 2017. – Т. ІV, ч. ІІ. – C. 44–47.
978-617-581-210-5 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7955 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет; Рута
|
|