Record Details

Особливості харчування студентів в умовах радіонуклідного забруднення

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Особливості харчування студентів в умовах радіонуклідного забруднення
 
Creator Грибан, Г. П.
Опанасюк, Ф. Г.
Gryban, G.
Opanasyuk, F.
 
Subject Чорнобильська аварія
технологічна обробка продуктів
радіозахисне харчування
Чернобыльская авария
технологическая обработка продуктов
радиозащитное питание
Chernobyl accident
technological processing products
radioprotective nutrition
 
Description Однією з найактуальніших проблем екології після Чорнобильської аварії є захист людини від радіаційного впливу. Сьогодні основним джерелом попадання в організм людини радіонуклідів є харчування. Вживання забруднених радіонуклідами продуктів і води у післяаварійний період є основним шляхом опромінювання, який можна значно зменшити за рахунок вибору продуктів харчування, кулінарної обробки харчових продуктів, підбору спеціальних страв з адаптогенними властивостями.
Одной из наиболее актуальных проблем экологии после Чернобыльской аварии является защита человека от радиационного влияния. Сегодня основным источником попадания в организм человека радионуклидов является питание. Употребление загрязненных радионуклидами продуктов и воды в послеаварийный период является главным источником облучения, который можно значительно уменьшить за счет подбора продуктов питания, кулинарной обработки питательных продуктов, подбора специальных блюд с адаптогенными особенностями.
One of the most pressing environmental problems after the Chernobyl accident is to protect people from radiation exposure. Today, the main source of exposure to radionuclides is human food. Eating contaminated food and water in the post-accident period is the main source of radiation, which can be significantly reduced by the selection of food, cooking nutritious food, selection of special dishes with adaptogenic features.
 
Date 2017-03-01T13:13:51Z
2017-03-01T13:13:51Z
2001
 
Type Article
 
Identifier Грибан Г. П. Особливості харчування студентів в умовах радіонуклідного забруднення / Г. П. Грибан, Ф. Г. Опанасюк // Вісник ДААУ. – 2001. – № 1. – С. 332–334.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7315
 
Language uk
 
Publisher Державна агроекологічна академія України