Комплексная качественная характеристика продукции животноводства
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Комплексная качественная характеристика продукции животноводства
|
|
Creator |
Соляник, В. В.
Соляник, С. В. Solyanik, V. Solyanik, S. |
|
Subject |
бройлеры
зоотехника производство кормов бройлери зоотехніка виробництво кормів |
|
Description |
Уровень продуктивности – это количественный зоотехнический показатель (удой, привес, яйценоскость) определяемый за единицу времени (сутки, неделя, год). При этом интенсивность продуктивного процесса влияет на качество конкретного продукта питания. Например, по биологическим законам полноценное куриное яйцо формируется в течение 36 ч. Увеличение яйценоскости, путем интенсификации этого процесса селекционно-технологическими методами, становится причиной появления яиц неполноценных по питательно-качественным характеристикам. Таким образом, превышение годичной яйценоскости более 220–240 яиц от одной несушки, априори, приводит к исключительной неполноценности всех произведенных яиц.
Рівень продуктивності – це кількісний зоотехнічний показник (удій, приріст, несучість) визначається за одиницю часу (добу, тиждень, рік). При цьому інтенсивність продуктивного процесу впливає на якість конкретного продукту харчування. Наприклад, по біологічним законам повноцінне куряче яйце формується протягом 36 год. Збільшення несучості, шляхом інтенсифікації цього процесу селекційно-технологічними методами, стає причиною появи яєць неповноцінних по поживно-якісним характеристикам. Таким чином, перевищення річної несучості більш 220–240 яєць від однієї несучки, апріорі, призводить до виключної неповноцінності всіх вироблених яєць. |
|
Date |
2016-09-26T10:50:52Z
2016-09-26T10:50:52Z 2015 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
Соляник В. В. Комплексная качественная характеристика продукции животноводства / В. В. Соляник, С. В. Соляник // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : Полісся, 2015. – С. 491–497.
978-966-655-759-2 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5564 |
|
Language |
ru
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет; Полісся
|
|