Record Details

Покривні культури на хмелеплантації

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Покривні культури на хмелеплантації
 
Creator Стецюк, О. П.
Кириченко, Л. П.
 
Subject хмелярство
біологічний обробіток ґрунту
система удобрення
добрива
 
Description Промислове ведення хмелярства традиційними методами створює значний пресинг на екосистему хмільника, призводить до деградації ґрунтів. Сучасні світові тенденції у землеробстві вимагають впровадження нових, біоекологічних агроприйомів, що зменшують навантаження на біоценоз. Серед них – мінімізація механічного та хімічного впливу на грунт аж до повної відмови від проведення більшості заходів, підтримання постійного рослинного покриву на поверхні ґрунту. Утримання міжрядь під багаторічним трав‘яним покривом та сидератами на противагу чорному пару успішно застосовується у вітчизняному садівництві та виноградарстві. При вирощуванні органічного винограду та хмелю у США покривні культури є незамінними для вирішення багатьох завдань – боротьби з бур‘янами та шкідниками,
накопичення поживних речовин, поліпшення стану ґрунту, боротьби з ерозією та ін. Використання біологізованих агротехнологій на вітчизняних хмеленасадженнях є питанням недослідженим і потребує розширеного і поглибленого вивчення.
 
Date 2016-09-19T11:15:41Z
2016-09-19T11:15:41Z
2015
 
Type Conference materials
 
Identifier Стецюк О. П. Покривні культури на хмелеплантації / О. П. Стецюк, Л. П. Кириченко // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : Полісся, 2015. – С. 580–582.
978-966-655-759-2
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5481
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет; Полісся