Экологичные способы увеличения содержания витаминов группы В нативного зерна пшеницы
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Экологичные способы увеличения содержания витаминов группы В нативного зерна пшеницы
|
|
Creator |
Соболева, О. М.
Кондратенко, К. П. Єгорова, І. В. Кондратенко, Е. П. Егорова, И. В. |
|
Subject |
органическое производство
переработка зерна биологически активные вещества органічне виробництво переробка зерна біологічно активні речовини |
|
Description |
Органическое производство сочетается с запретом на использование пестицидов. Однако при выращивании хлебных злаков отказ от химического способа борьбы с вредителями, болезнями и сорняками оборачивается, как правило, значительными потерями урожая и/или качества продукции. Между тем, биологическая ценность получаемого пищевого сырья играет не последнюю роль в формировании здоровья людей, потребляющих продукты переработки такого сырья. В процессе технологических преобразований сельскохозяйственного сырья в готовые продукты питания значительно меняется количественный и качественный состав исходных компонентов и зачастую – не в лучшую сторону: разрушаются термолабильные и нестойкие вещества, вымываются водорастворимые составные части и пр. Поэтому разработка методов, позволяющих восполнить такие потери, всегда актуальна в пищевых производствах.
Органічне виробництво поєднується з забороною на використання пестицидів. Однак при вирощуванні зернових культур відмова від хімічного способу боротьби з шкідниками, хворобами і бур'янами обертається, як правило, значними втратами врожаю і / або якості продукції. Тим часом, біологічна цінність одержаної харчової сировини відіграє не останню роль у формуванні здоров'я людей, які споживають продукти переробки такої сировини. В процесі технологічних перетворень сільськогосподарської сировини в готових продуктах харчування значно змінюється кількісний і якісний склад вихідних компонентів і часто – не в кращу сторону: руйнуються термолабільні і нестійкі речовини, вимиваються водорозчинні складові частини та ін. Тому розробка методів, що дозволяють заповнити такі втрати, завжди актуальна в харчових виробництвах. |
|
Date |
2016-09-19T10:19:36Z
2016-09-19T10:19:36Z 2015 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
Соболева О. М. Экологичные способы увеличения содержания витаминов группы В нативного зерна пшеницы / О. М. Соболева, Е. П. Кондратенко, И. В. Егорова // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : Полісся, 2015. – С. 571–574.
978-966-655-759-2 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5478 |
|
Language |
ru
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет; Полісся
|
|