Передумови, чинники і стан розвитку органічної агропродовольчої продукції в Україні
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Передумови, чинники і стан розвитку органічної агропродовольчої продукції в Україні
|
|
Creator |
Савчук, В. А.
Savchuk, V. |
|
Subject |
органічне виробництво
органічна продукція органічні господарства сертифіковані органічні виробники |
|
Description |
Аграрне виробництво є традиційною галуззю спеціалізації України, яка визначає її місце роль у міжнародному територіальному поділі праці. Проте, прагнення товаровиробників досягти високих прибутків шляхом інтенсифікації сільського господарства за рахунок використання ресурсів промислового походження негативно впливає як на якісні показники продукції, так і на стан навколишнього природного середовища. Склалася парадоксальна ситуація, суть якої полягає у тому, що землеробство забезпечуючи товаровиробникам (передусім, агрохолдингам) максимальну віддачу затрат, спричинює нестійкий соціальний розвиток сільських територій, зубожіння та відтік населення з села. За таких умов, як зазначає Соколова Ж. Є., «сільське господарство індустріального типу і агропродовольчий ринок виявились надто нестійкими системами під впливом зростання цін на енергоносії та зростання частоти аномальних природних явищ». Крім того, у сучасних умовах зростають вимоги до якості аграрної продукції та ефективності її виробництва, оскільки ці параметри визначальною мірою впливають на її конкурентоспроможність.
|
|
Date |
2016-08-18T10:53:07Z
2016-08-18T10:53:07Z 2016 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
Савчук В. А. Передумови, чинники і стан розвитку органічної агропродовольчої продукції в Україні / В. А. Савчук // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 542–547.
978-617-7265-64-0 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5318 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
|
|