Зародження й розвиток органічного виробництва: зарубіжний досвід
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Зародження й розвиток органічного виробництва: зарубіжний досвід
|
|
Creator |
Томашевська, О. А.
Tomashevska, O. |
|
Subject |
засновники органічного виробництва
органічні ферми законодавча база органічні продукти |
|
Description |
Концепція органічного виробництва в сільському господарстві існувала ще до винайдення синтетичних агрохімікатів. Наприклад, у Японії органічне сільське господарство почало розвиватись близько ста років тому назад. У його розвиток важливий вклад вніс японський філософ Мокіхі Окада (Mokichi Okada). Вчений у своїх працях особливо увагу приділяв так званому «природньому сільському господарству (Nature Farming), принципи якого багато в чому відповідають сучасному органічному виробництву в аграрній сфері. До засновників «органічного сільського господарства» відносять також японського фермера Масанобу Фукуока (Masanobu Fukuoka), який народився в 1913 році. На своїй фермі Фукуока застосовував новий метод ведення сільського господарства – без оранки, без добрив, без просапки. Найбільш відомими його працями є – «Природній підхід у сільському господарстві» та «Революція однієї соломинки». |
|
Date |
2016-08-17T11:34:27Z
2016-08-17T11:34:27Z 2016 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
Томашевська О. А. Зародження й розвиток органічного виробництва: зарубіжний досвід / О. А. Томашевська // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 390–394.
978-617-7265-64-0 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5309 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
|
|