Record Details

Суть та особливості продовольчих систем

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Суть та особливості продовольчих систем
 
Creator Липчук, В. В.
Lipchuk, V.
 
Subject продовольча модель
аграрна економіка
система споживання
 
Description Тенденції, що відбуваються в світовій аграрній економіці представлені двома різними типами продовольчих систем (системами харчування): глобальною та місцевою (регіональною). Глобальна продовольча система характеризується високомеханізованим монокультурним виробництвом у великих масштабах, що передбачає широке застосування хімічних засобів і продукція яких призначена дальший і більш глобальний ринок. Відзначається ця система надзвичайною капіталомісткістю і енергомісткістю, що зумовлено значними зовнішніми витратами, застосуванням великих машин і транспорту для дальніх перевезень та розширеною комунікаційною інфраструктурою. Характерним для такої системи є сильна залежність від знань і технології виробництва, тобто безпосередньо пов’язана з розвитком науково-технічного прогресу.
 
Date 2016-08-17T09:35:59Z
2016-08-17T09:35:59Z
2016
 
Type Conference materials
 
Identifier Липчук В. В. Суть та особливості продовольчих систем / В. В. Липчук // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 366–368.
978-617-7265-64-0
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5297
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок