Суть та особливості продовольчих систем
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Суть та особливості продовольчих систем
|
|
Creator |
Липчук, В. В.
Lipchuk, V. |
|
Subject |
продовольча модель
аграрна економіка система споживання |
|
Description |
Тенденції, що відбуваються в світовій аграрній економіці представлені двома різними типами продовольчих систем (системами харчування): глобальною та місцевою (регіональною). Глобальна продовольча система характеризується високомеханізованим монокультурним виробництвом у великих масштабах, що передбачає широке застосування хімічних засобів і продукція яких призначена дальший і більш глобальний ринок. Відзначається ця система надзвичайною капіталомісткістю і енергомісткістю, що зумовлено значними зовнішніми витратами, застосуванням великих машин і транспорту для дальніх перевезень та розширеною комунікаційною інфраструктурою. Характерним для такої системи є сильна залежність від знань і технології виробництва, тобто безпосередньо пов’язана з розвитком науково-технічного прогресу.
|
|
Date |
2016-08-17T09:35:59Z
2016-08-17T09:35:59Z 2016 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
Липчук В. В. Суть та особливості продовольчих систем / В. В. Липчук // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 366–368.
978-617-7265-64-0 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5297 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
|
|