Record Details

Продуктивність вівса та пелюшки залежно від системи основного обробітку ґрунту за моновидового та змішаного посіву

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Продуктивність вівса та пелюшки залежно від системи основного обробітку ґрунту за моновидового та змішаного посіву
 
Creator Мартинюк, Н. І.
Martynyuk, N.
 
Subject органічне землеробство
бобові культури
злакові культури
пелюшка
овес
 
Description Сумісним посівам злакових і бобових культур в органічному землеробстві приділяється значна увага. Овес широко використовується як один з їх компонентів, оскільки є ціною як харчовою, так і фуражною культурою. В зерні вівса міститься біля 40–45 % крохмалю, 11–16 % сирого протеїну, 4,4–6,9 % жиру, велика кількість макро-, мікроелементівта вітамінів. Іншим компонентом таких агроценозів може бути горох польовий (пелюшка). Ця культура є одним із джерел дешевого рослинного білка і містить протеїну: в насінні – 25–32 %, зеленій масі – 14–22 і в соломі – 8 %. В 1 кг зерна пелюшки міститься 1,17 корм. од. і 173 г перетравного протеїну, а в 100 кг зеленої маси – 13,4 корм. од. і 3,3 кг перетравного протеїну.
 
Date 2016-08-16T05:42:55Z
2016-08-16T05:42:55Z
2015
 
Type Conference materials
 
Identifier Мартинюк Н. І. Продуктивність вівса та пелюшки залежно від системи основного обробітку ґрунту за моновидового та змішаного посіву / Н. І. Мартинюк // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : Полісся, 2015. – С. 411–413.
978-966-655-759-2
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5261
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет; Полісся