Record Details

Проблеми формування інституційного забезпечення екологізації органічного виробництва

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Проблеми формування інституційного забезпечення екологізації органічного виробництва
 
Creator Якобчук, В. П.
Пугачова, Н. С.
Yakobchuk, V.
Puhachova, N.
 
Subject органічна продукція
органічне виробництво
органічна сировина
органічне землеробство
 
Description В Україні в умовах посилення екологічної кризи з’явилась ціла низка екологічних, економічних та соціальних проблем, що зумовлюють необхідність розвитку органічного виробництва сільськогосподарської продукції. Найбільш актуальним є посилення інтенсифікації виробництва в сільському господарстві, що має негативний вплив не лише на навколишнє середовище, але і виснажує природні ресурси, без яких ведення агровиробництва неможливе. На відміну від традиційного інтенсивного сільського господарства ведення органічного виробництва має екологічні переваги, які проявляються у більш раціональному використанні природних ресурсів, зменшенні викидів вуглекислого газу, закису азоту й метану, викиди яких це шлях до подальшого глобального потепління. Також, органічне сільське господарство має значні переваги в соціальній сфері, оскільки споживання та вирощування органічної продукції знижує ризик втрати здоров’я, як для виробника так і споживача, адже
при органічному виробництві не застосовуються пестициди та інших хімікати, які використовує конвенційне (традиційне) виробництво.
 
Date 2016-08-13T17:45:54Z
2016-08-13T17:45:54Z
2016
 
Type Conference materials
 
Identifier Якобчук В. П. Проблеми формування інституційного забезпечення екологізації органічного виробництва / В. П. Якобчук, Н. С. Пугачова // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. ІV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 461–466.
978-617-7265-64-0
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5232
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок