Record Details

Органічне виробництво продовольства як форма практичного втілення парадигми сталого розвитку сільського господарства

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Органічне виробництво продовольства як форма практичного втілення парадигми сталого розвитку сільського господарства
 
Creator Юшин, С. О.
Yushin, S.
 
Subject голод
якість харчування
харчова цінність
 
Description На вирішальну роль продовольчого фактору у існуванні живих організмів загалом та людини зокрема вказували практично усі світові релігії. За Біблією, кожен біологічний вид був забезпечений передусім саме потрібною для нього їжею: «кожному тілові хліба дає», тобто був забезпечений їжею у кількісному відношенні, але при цьому повідомлялося кожному споживачеві їжі: «не будеш їсти жодної гидоти» тобто діяли заборони стосовно якості їжі (чиста і нечиста їжа). В Упанішадах їжа розглядається у безпековому ракурсі як абсолютне явище: «їжа – найстаріша з істот»; з їжі народжуються істоти; народжені, вони ростуть завдяки їжі; хто знає, що ця їжа заснована на їжі, набуває основи, багатий на їжу, стає споживачем їжі, великий нащадками, худобою, світлом божественного знання». Але Упанішади звертають увагу й на якість їжі: «коли чиста їжа, то чиста природа; коли чиста природа – міцна пам’ять; коли зберігається міцною пам’ять – приходить звільнення від усіх зв’язків».
 
Date 2016-08-12T08:45:54Z
2016-08-12T08:45:54Z
2016
 
Type Conference materials
 
Identifier Юшин С. О. Органічне виробництво продовольства як форма практичного втілення парадигми сталого розвитку сільського господарства / С. О. Юшин // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 316–322.
978-617-7265-64-0
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5219
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок