Органічне виробництво продовольства як форма практичного втілення парадигми сталого розвитку сільського господарства
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Органічне виробництво продовольства як форма практичного втілення парадигми сталого розвитку сільського господарства
|
|
Creator |
Юшин, С. О.
Yushin, S. |
|
Subject |
голод
якість харчування харчова цінність |
|
Description |
На вирішальну роль продовольчого фактору у існуванні живих організмів загалом та людини зокрема вказували практично усі світові релігії. За Біблією, кожен біологічний вид був забезпечений передусім саме потрібною для нього їжею: «кожному тілові хліба дає», тобто був забезпечений їжею у кількісному відношенні, але при цьому повідомлялося кожному споживачеві їжі: «не будеш їсти жодної гидоти» тобто діяли заборони стосовно якості їжі (чиста і нечиста їжа). В Упанішадах їжа розглядається у безпековому ракурсі як абсолютне явище: «їжа – найстаріша з істот»; з їжі народжуються істоти; народжені, вони ростуть завдяки їжі; хто знає, що ця їжа заснована на їжі, набуває основи, багатий на їжу, стає споживачем їжі, великий нащадками, худобою, світлом божественного знання». Але Упанішади звертають увагу й на якість їжі: «коли чиста їжа, то чиста природа; коли чиста природа – міцна пам’ять; коли зберігається міцною пам’ять – приходить звільнення від усіх зв’язків».
|
|
Date |
2016-08-12T08:45:54Z
2016-08-12T08:45:54Z 2016 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
Юшин С. О. Органічне виробництво продовольства як форма практичного втілення парадигми сталого розвитку сільського господарства / С. О. Юшин // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 316–322.
978-617-7265-64-0 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5219 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
|
|