Record Details

Органічне виробництво хмелю

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Органічне виробництво хмелю
 
Creator Никитюк, Ю. А.
Курбацька, Н. В.
Nikityuk, Yu.
Kurbatska, N.
 
Subject органічне виробництво
вірусні хвороби
лікарські рослини
хміль
 
Description Серед світового рейтингу країн-виробників пива, Україна посідала п‘яте місце, після США, ФРН, Китаю та Чехословаччини у 80-тих роках XX ст. Цей період характеризувався найбільшим розвитком хмелярства в Україні. Хміль вирощували на 10 тис. га, його валовий збір сягав понад 8 тис. т, а середня врожайність становила 11,5 ц/га. Вітчизняним пивоварам для виробництва пива вистачало 20 – 25% зібраного хмелю, залишки – від 50% і більше – експортувалися в Росію, Казахстан та країни Європи. Це давало можливість повністю забезпечити внутрішні потреби України не тільки для пивоварної галузі. Проте, тотальна хімізація сількогосподарського виробництва, масове застосування синтетичних мінеральних добрив, отрутохімікатів, інтенсивні агротехнології
спричинили руйнування родючого шару ґрунту і найціннішої її складової – гумусу, зменшення чисельності корисних ґрунтових організмів, які переробляють відмерлі органічні рештки до поживних речовин, що легко засвоюються рослинами. Внаслідок цього родючість хмелю істотно знизилась, а затрати на виробництво продукції щораз зростають.
 
Date 2016-08-12T06:46:07Z
2016-08-12T06:46:07Z
2016
 
Type Conference materials
 
Identifier Никитюк Ю. А. Органічне виробництво хмелю / Ю. А. Никитюк, Н. В. Курбацька // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 213–218.
978-617-7265-64-0
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5205
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок