Мікози та їх вплив на бджіл і продукцію
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Мікози та їх вплив на бджіл і продукцію
|
|
Creator |
П’ясківський, В. М.
Андрійчук, В. Ф. Ткачук, В. І. Pyaskivskiy, V. Andriychuk, V. Tkachuk, V. |
|
Subject |
органічне бджільництво
інфекційні хвороби бджіл мікотоксичний моніторинг |
|
Description |
Гриби – це група нижчих рослин, без хлорофілу, які здатні рости за відсутності світла. Плісняві гриби – це види грибів ріст яких відбувається за рахунок довгих ниток (філоментів), що називаються гіфами. Плісняві гриби виростають з одиничної клітини до паутиноподібних грибниць з розгалужених гіфів і називаються міцелієм. Гіфи дуже важливі для виживання та поширення грибів. Плісняві гриби виробляють спори (конідії), здатні поширюватись повітряним шляхом у просторі. Велика кількість цих спор придає кожному виду пліснявих грибів їх характерний колір. Спори поширюються пасивно вітром та водою, та активно – комахами тощо. Спори можуть знаходитись в стадії спокою на протязі багатьох місяців та років, до тих пір, поки не виникнуть відповідні умови.
|
|
Date |
2016-08-11T09:02:16Z
2016-08-11T09:02:16Z 2016 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
П’ясківський В. М. Мікози та їх вплив на бджіл і продукцію / В. М. П’ясківський, В. Ф. Андрійчук, В. І. Ткачук // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 156–162.
978-617-7265-64-0 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5192 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
|
|