Вплив рівня гельмінтозної інвазії тварин на якість м’ясної продукції
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Вплив рівня гельмінтозної інвазії тварин на якість м’ясної продукції
|
|
Creator |
Бойко, О. О.
Гугосьян, Ю. А. Булигіна, К. В. Boyko, A. Gugos’yn, Yu. Buligina, K. |
|
Subject |
гельмінти
рівень інвазованості паразитарні захворювання фітотерапія |
|
Description |
Україна має великий природний потенціал для розвитку сільського господарства, виробництва сертифікованої органічної сільськогосподарської продукції та екологічно чистих продуктів харчування. Тенденція до нехімічного (екологічного, органічного, зеленого) скотарства дала поштовх для досліджень і розробок альтернативних методів боротьби зі збудниками захворювань тварин, найпоширенішими серед яких є гельмінти. Інвазії, спричинені цими паразитами, наносять значні економічні збитки господарствам, що складаються зі зниження продуктивності тварин внаслідок розвитку запальних процесів в організмі. Тому контроль за рівнем інвазованості тварин має велике значення при отриманні сільськогосподарської продукції. Однією з екологічних проблем у тваринництві є використання препаратів для боротьби з паразитами (у тому числі антигельмінтики), які призводять до розвитку в них резистентності особливо у нематод жуйних. При цьому враховують генетичну резистентність тварин, їх годування, протинематодні вакцини, рослинні антигельмінтики, нехімічні підходи інтегрованого контролю вільноживучих стадій паразитів (управління пасовищами, біологічний контроль). На сьогоднішній день альтернативними методами лікування тварин проти гельмінтозів є застосування фітотерапії або гомеопатії, що в значній мірі рекомендується в органічному сільському господарстві.
|
|
Date |
2016-07-27T09:43:42Z
2016-07-27T09:43:42Z 2016 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
Бойко О. О. Вплив рівня гельмінтозної інвазії тварин на якість м’ясної продукції / О. О. Бойко, Ю. А. Гугосьян, К. В. Булигіна // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 137–140.
978-617-7265-64-0 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5107 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
|
|