Record Details

Симптоматична неплідність у високопродуктивних корів у деяких господарствах Житомирщини

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Симптоматична неплідність у високопродуктивних корів у деяких господарствах Житомирщини
 
Creator Прус, В. М.
Prus, V.
 
Subject симптоматична неплідність
порушення обміну речовин
гінекологічні захворювання
біохімічне дослідження крові
високопродуктивні корови
 
Description Проведеними дослідженнями встановлено, що провідним етіологічним фактором симптоматичної неплідності є порушення обміну речовин в результаті незбалансованого годування, особливо по каротину, фосфору, кальцію, цинку, дефіциті в раціоні цукру при порушеному цукро-протеїновому відношенні. При цьому, симптоматичну неплідність супроводжують порушення в раціоні кальцієво-фосфорного і калієво-натрієвого відношення.
Досягнення ветеринарної науки в галузі фізіології та патології розмноження тварин в силу ряду об'єктивних і суб'єктивних причин не дозволяють повною мірою реалізувати генетично обумовлену потенційну плодючість великої рогатої худоби. Це пов'язано, в деякій мірі, з недостатньою вивченістю особливостей прояву репродуктивної функції у корів різних порід з урахуванням природно-кліматичних зон, а також екологічних умов.
 
Date 2016-09-14T11:12:20Z
2016-09-14T11:12:20Z
2015
 
Type Conference materials
 
Identifier Прус В. М. Симптоматична неплідність у високопродуктивних корів у деяких господарствах Житомирщини / В. М. Прус // Аграрна наука, освіта, виробництво: європейський досвід для України : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 17–18 листоп. 2015 р. – Житомир : ЖНАЕУ, 2015. – С. 400–403.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5448
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет