Record Details

Спосіб біоенергетичного оцінювання ефективності вирощування продукції хмелярства

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Спосіб біоенергетичного оцінювання ефективності вирощування продукції хмелярства
 
Creator Вітвіцький, В. В.
Славов, В. П.
Заря, І. В.
Витвицкий, В. В.
Заря, И. В.
Vitvitskyi, V.
Slavov, V.
Zaria, I.
 
Subject продукція хмелярства
ефективність вирощування
енергетична цінність
продукция хмелеводства
эффективность выращивания
энергетическая ценность
hop products
effectiveness of rearing
energy value
 
Description Спосіб біоенергетичного оцінювання ефективності вирощування продукції хмелярства, що включає вирощування хмелю за звичайними технологіями і обробку рослин хімічними препаратами у період утворення шишок, який відрізняється тим, що на стадії утворення шишок хмелю і накопичення в них вмісту альфа-кислот визначають оптимальну висоту рослин, що підлягають обробці, з наступною їх обробкою на висоті від 6 до 7 метрів, а після збору урожаю шишок визначають енергетичну цінність за якісними та кількісними показниками – енергетичним еквівалентом 1кг альфа-кислот, в основу розрахунку якого береться виробництво пива з одиниці альфа-кислот.
Способ биоэнергетического оценки эффективности выращивания продукции хмелеводства, включающий выращивание хмеля по обычным технологиям и обработку растений химическими препаратами в период образования шишек, который отличается тем, что на стадии образования шишек хмеля и накопления в них содержания альфа-кислот определяют оптимальную высоту растений, подлежащих обработке, с последующей их обработкой на высоте от 6 до 7 метров, а после сбора урожая шишек определяют энергетическую ценность по качественным и количественным показателям – энергетическим эквивалентом 1 кг альфа-кислот, в основу расчета которого берется производство пива единицы альфа-кислот.
Method bioenergetic evaluation of the effectiveness nursery products hop, including growing hops on conventional technology and processing plant chemicals during the formation of cones, characterized in that the stage of formation of hop cones and accumulation of alpha-acids determine the optimum height of the plants to be processing with subsequent processing at a height of 6 to 7 meters, and after harvest cones for determining the energy value of qualitative and quantitative indicators – the energy equivalent of 1 kg of alpha acids, the basis of calculation which takes beer production per unit of alpha acids.
 
Date 2016-07-12T10:00:29Z
2016-07-12T10:00:29Z
2007-02-15
 
Type Patent
 
Identifier Пат. 20956 Україна, МПК A01G 17/00. Спосіб біоенергетичного оцінювання ефективності вирощування продукції хмелярства / Вітвіцький В. В., Славов В. П., Заря І. В. ; заявник і патентовласник Український науково-дослідний інститут продуктивності агропромислового комплексу. – № u200609808 ; заявл. 13.09.2006 ; дата публікації 15.02.2007, Бюл. № 2.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4902
 
Language uk
 
Publisher Державний департамент інтелектуальної власності