Record Details

Імуномодулюючий препарат КАФІ

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Імуномодулюючий препарат КАФІ
 
Creator Лігоміна, І. П.
Ligomina, I.
 
Subject КАФІ
імуномодулятор
іонізуюче випромінювання
велика рогата худоба
фізіологічний статус
 
Description Введення препарату КАФІ молодняку великої рогатої худоби в умовах малоінтенсивної дії іонізуючого випромінювання стимулює енергію росту та деякі показники природного захисту організму, а тому його можна використовувати для стабілізації фізіологічного статусу організму тварин.
Після катастрофи на Чорнобильській АЕС в екосистемах Полісся України, зокрема в північних районах Житомирської області накопичилися радіонукліди, переважно радіоцезій і радіостронцій. Унаслідок цього створився довготривалий радіаційний фон головним чином малої потужності, але за своїм рівнем неоднаковий у межах окремих регіонів і господарств. Під впливом цього радіаційного чинника опинились живі істоти, які заселяють дану територію. Як зовнішнє, так і внутрішнє радіаційне опромінення спричинюють в їхньому організмі зміни у перебігу метаболічних процесів, які насамперед негативно відбиваються на функціональній активності імунокомпетентних органів і систем.
 
Date 2016-07-06T07:51:32Z
2016-07-06T07:51:32Z
1997
 
Type Article
 
Identifier Лігоміна І. П. Імуномодулюючий препарат КАФІ / І. П. Лігоміна // Тваринництво України. − 1997. – № 12. – С. 15.
0321-1525
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4815
 
Language uk
 
Publisher Паралель