Record Details

Ефективність виробництва біогазу

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Ефективність виробництва біогазу
 
Creator Голуб, Г. А.
Кухарець, С. М.
Golub, G.
Kukharets, S.
Кухарец, С. Н.
 
Subject біомаса
метантенк
біогаз
ефективність
биомасса
биогаз
эффективность
biomass
methanetanks
biogas
efficiency
 
Description Запропоновано технологічні етапи отримання біогазу із застосуванням обертових метантенків. Визначено економічну ефективність виробництва електроенергії на основі біогазу.
Встановлено залежності які дозволяють оцінити потенціал отримання енергії при прямому спалюванні біомаси рослинного походження та за умови використання рослинної біомаси в якості субстратів для виробництва біогазу [1, 2, 3, 4]. Визначено, що з огляду на ефективність отримання енергії, рослинну біомасу доречно, використовувати як сировину для прямого спалювання. Таким чином, для виробництва біогазу в умовах сільськогосподарського підприємства, доречно використовувати біомасу галузі тваринництва та птахівництва, а саме гній та послід. Орієнтовна кількість енергії, що можна отримати із біогазу на основі біомаси галузі тваринництва [1, 5, 6, 7] складає від 500 до 800 ГДж на гектар ріллі в залежності від спеціалізації сільськогосподарського виробництва.
Предложены технологические этапы получения биогаза с применением вращающихся метантенков. Определена экономическая эффективность производства электроэнергии на основе биогаза.
Proposed technological stages of biogas digesters using rotating methane tanks and determined the economic efficiency of electricity generation with biogas.
 
Date 2016-07-01T13:15:05Z
2016-07-01T13:15:05Z
2016
 
Type Conference materials
 
Identifier Голуб Г. А. Ефективність виробництва біогазу / Г. А. Голуб, С. М. Кухарець // Сучасні технології виробництва зернових культур 2016 : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., в рамках VI Міжнар. виставки інноваційних рішень у зерновому господарстві «Зернові технології 2016» (12 лютого 2016 року). – К., 2016. – С. 34–36.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4751
 
Language uk
 
Publisher Національний університет біоресурсів і природокористування України