Record Details

Спеціалізоване м’ясне скотарство

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Спеціалізоване м’ясне скотарство
 
Creator Ковальчук, І. В.
Ткачук, В. П.
Шуляр, Альона Л.
Ткачук, В. І.
Вишневський, Л. В.
Джус, П. П.
Сидоренко, О. В.
Kovalchuk, I.
Tkachyk, V.
Shulyar, Alyona
Tkachyk, V.
Vishnevskyy, L.
Dzhus, P.
Sydorenko, О.
Ковальчук, И. В.
Шуляр, Алена Л.
Ткачук, В. И.
Вишневский, Л. В.
 
Subject м’ясне скотарство
корови
бугаї
молодняк
структура стада
відтворна здатність
екстер’єр
конституція
м’ясна продуктивність
якість яловичини
оцінка тварин
годівля
утримання
beef cattle-breeding
cows
bulls
сalfs
herd structure
reproductive ability
exterior
constitution
meat productivity
quality of beef
evaluation of the animals
feeding
maintenance
мясное скотоводство
коровы
быки
воспроизводимая способность
экстерьер
конституция
мясная продуктивность
качество говядины
оценка животных
кормление
содержание
 
Description Висвітлено теоретичні та практичні аспекти організації галузі м’ясного скотарства: організація виробничого і племінного обліку, відтворення стада, оцінка екстер’єру і конституції м’ясної худоби, оцінка тварин за походженням, продуктивністю, якістю нащадків, організація бонітування мясної худоби, її годівля та утримання. Наведено ряд методик, термінів та розрахункових завдань.
В останні роки в Україні наявна ситуація зменшення поголів’я великої рогатої худоби, що призводить до зменшення обсягів виробництва яловичини і відповідно зменшення споживання продукції на одну особу. Тому найдешевшим і економічно вигідним джерелом збільшення її виробництва має стати менш трудомістка та енергозберігаюча, порівняно з молочним скотарством, галузь спеціалізованого м’ясного скотарства.
Theoretical and practical aspects of organization of beef cattle-breeding: the organization of zootechnic and breeding records, herd reproduction, evaluation of exterior and constitution of beef cattle, evaluation according to animal origin, productivity, quality progeny, organization of appraisal of beef cattle, their feeding and maintenance are resulted. Large number of methods, terms and calculation tasks are shows.
Представлены теоретические и практические аспекты организации отрасли мясного скотоводства: организация производственного и племенного учета, воспроизводства стада, оценка экстерьера и конституции мясного скота, оценка животных по происхождению, продуктивности, качеству потомства, организация бонитировки мясного скота, его кормления и содержания. Приведен ряд методик, терминов и расчетных задач.
В последние годы в Украине уменьшается поголовье крупного рогатого скота, что приводит к уменьшению объемов производства говядины и соответственно уменьшению потребления продукции на душу населения. Поэтому самым дешевым и экономически выгодным источником увеличения ее производства должна стать менее трудоемкая и энергосберегающая по сравнению с молочным скотоводством, отрасль специализированного мясного скотоводства.
 
Date 2016-06-06T10:08:34Z
2016-06-06T10:08:34Z
2015
 
Type Schoolbook
 
Identifier Спеціалізоване м’ясне скотарство : навч. посіб. / І. В. Ковальчук, В. П. Ткачук, А. Л. Шуляр [та ін.]. – Житомир : Полісся, 2015. – 134 с.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4451
 
Language uk
 
Publisher Полісся