Спеціалізоване м’ясне скотарство
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Спеціалізоване м’ясне скотарство
|
|
Creator |
Ковальчук, І. В.
Ткачук, В. П. Шуляр, Альона Л. Ткачук, В. І. Вишневський, Л. В. Джус, П. П. Сидоренко, О. В. Kovalchuk, I. Tkachyk, V. Shulyar, Alyona Tkachyk, V. Vishnevskyy, L. Dzhus, P. Sydorenko, О. Ковальчук, И. В. Шуляр, Алена Л. Ткачук, В. И. Вишневский, Л. В. |
|
Subject |
м’ясне скотарство
корови бугаї молодняк структура стада відтворна здатність екстер’єр конституція м’ясна продуктивність якість яловичини оцінка тварин годівля утримання beef cattle-breeding cows bulls сalfs herd structure reproductive ability exterior constitution meat productivity quality of beef evaluation of the animals feeding maintenance мясное скотоводство коровы быки воспроизводимая способность экстерьер конституция мясная продуктивность качество говядины оценка животных кормление содержание |
|
Description |
Висвітлено теоретичні та практичні аспекти організації галузі м’ясного скотарства: організація виробничого і племінного обліку, відтворення стада, оцінка екстер’єру і конституції м’ясної худоби, оцінка тварин за походженням, продуктивністю, якістю нащадків, організація бонітування мясної худоби, її годівля та утримання. Наведено ряд методик, термінів та розрахункових завдань. В останні роки в Україні наявна ситуація зменшення поголів’я великої рогатої худоби, що призводить до зменшення обсягів виробництва яловичини і відповідно зменшення споживання продукції на одну особу. Тому найдешевшим і економічно вигідним джерелом збільшення її виробництва має стати менш трудомістка та енергозберігаюча, порівняно з молочним скотарством, галузь спеціалізованого м’ясного скотарства. Theoretical and practical aspects of organization of beef cattle-breeding: the organization of zootechnic and breeding records, herd reproduction, evaluation of exterior and constitution of beef cattle, evaluation according to animal origin, productivity, quality progeny, organization of appraisal of beef cattle, their feeding and maintenance are resulted. Large number of methods, terms and calculation tasks are shows. Представлены теоретические и практические аспекты организации отрасли мясного скотоводства: организация производственного и племенного учета, воспроизводства стада, оценка экстерьера и конституции мясного скота, оценка животных по происхождению, продуктивности, качеству потомства, организация бонитировки мясного скота, его кормления и содержания. Приведен ряд методик, терминов и расчетных задач. В последние годы в Украине уменьшается поголовье крупного рогатого скота, что приводит к уменьшению объемов производства говядины и соответственно уменьшению потребления продукции на душу населения. Поэтому самым дешевым и экономически выгодным источником увеличения ее производства должна стать менее трудоемкая и энергосберегающая по сравнению с молочным скотоводством, отрасль специализированного мясного скотоводства. |
|
Date |
2016-06-06T10:08:34Z
2016-06-06T10:08:34Z 2015 |
|
Type |
Schoolbook
|
|
Identifier |
Спеціалізоване м’ясне скотарство : навч. посіб. / І. В. Ковальчук, В. П. Ткачук, А. Л. Шуляр [та ін.]. – Житомир : Полісся, 2015. – 134 с.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4451 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Полісся
|
|