Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів бджільництва
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів бджільництва
|
|
Creator |
Славов, В. П.
Фурман, С. В. Лісогурська, Д. В. Slavov, V. Furman, S. Lisohurska, D. Лисогурская, Д. В. |
|
Subject |
бджільництво
діастазне число меду бактерицидні властивості меду пчеловодство диастазное число меда бактерицидные свойства меда apiculture diastazne number of honey antibacterial properties of honey |
|
Description |
Проаналізовано органолептичні, фізико-хімічні показники продуктів бджільництва, одержаних на радіоактивно забрудненій та умовно «чистій» територіях. Вивчено бактерицидні властивості та діастазну активність меду різного ботанічного походження. Науково обґрунтовано можливість отримання на радіоактивно забрудненій території продуктів бджільництва, які відповідають діючим стандартам і допустимим рівням умісту 137Cs.
Проанализированы органолептические, физико-химические показатели продуктов пчеловодства, полученных на радиоактивно загрязненной и условно «чистой» территориях. Изучены бактерицидные свойства и диастазная активность меда различного ботанического происхождения. Научно обоснована возможность получения на радиоактивно загрязненной территории продуктов пчеловодства, которые соответствуют действующим стандартам и допустимым уровням содержания 137Cs. Beekeeping products obtained in contaminated areas (185-555 kBq/m2) organoleptic, physical, chemical and radiological parameters correspond to current Ukraine standards and permissible levels of 137Cs that honey and pollen respectively are 600 and 592 Bq/kg. The highest antibacterial properties of honey have wood grasses and fruit crops; field, meadow and especially Sweet Clover far less inhibited growth of bacterial cultures. |
|
Date |
2016-05-25T10:40:20Z
2016-05-25T10:40:20Z 2003 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Славов В. П. Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів бджільництва / В. П. Славов, С. В. Фурман, Д. В. Лісогурська // Вісник аграрної науки. – 2003. – № 7. – С. 50–53.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4280 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Національна академія аграрних наук України
|
|