Record Details

Дослідження проблеми презумпцій у правовій науці в дореволюційний період

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Дослідження проблеми презумпцій у правовій науці в дореволюційний період
 
Creator Ляшенко, Р. Д.
Lyashenko, R.
 
Subject презумпція
дореволюційний період
право
presumption
pre-revolutionary period
the law
презумпция
дореволюционный период
 
Description У статті досліджується стан теоретичної розробки категорії «презумпція» у працях вчених-юристів до 1917 р. Проаналізовано праці, у яких висвітлюються теоретичні аспекти проблеми презумпцій у праві; виокремлено основні підходи щодо аналізу презумпцій у правовій науці; з’ясовано ступінь теоретичної розробки проблеми презумпцій у визначений період.
Серед найактуальніших, але недостатньо висвітлених питань у правовій науці є проблема презумпцій та їх ролі у процесі правозастосування. Термін «презумпція» має латинське походження і в перекладі означає – припущення. В юридичній термінології «презумпція» – це припущення про визнання юридичного факту (обставини) достовірним, поки не буде доведене протилежне.
The article examines the state of theoretical development for «presumption» in the writings of legal scholars to the 1917 analysis work, which covers theoretical aspects of presumptions in the law; singled out the main approaches to the analysis of legal presumptions in science; found the degree of theoretical development problems presumptions for a specified period.
В статье исследуется состояние теоретической разработки категории «презумпция» в трудах ученых-юристов к 1917 Проанализированы труда, в которых освещаются теоретические аспекты проблемы презумпции в праве; выделены основные подходы к анализу презумпций в правовой науке; выяснена степень теоретической разработки проблемы презумпции в определенный период.
 
Date 2016-05-27T08:19:03Z
2016-05-27T08:19:03Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Ляшенко Р. Д. Дослідження проблеми презумпцій у правовій науці в дореволюційний період / Р. Д. Ляшенко // Держава і право. Сер. Юридичні і політичні науки. – 2008. – Вип. 41. – С. 116–121.
1563-3349
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4319
 
Language uk
 
Publisher Інститут держави і права ім. В. М. Корецького Національної академії наук України