Record Details

Формування професійного інтелекту в процесі моделювання систем штучного інтелекту

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Формування професійного інтелекту в процесі моделювання систем штучного інтелекту
 
Creator Корнійчук, О. Е.
Korniichuk, O.
Корнейчук, Е. Э.
 
Subject інтелектуальна система
безперервне навчання
тренінг
професійний інтелект
штучний інтелект
smart system
continuous learning
training
professional intelligence
artifi cial intellect
интеллектуальная система
непрерывное обучение
профессиональный интеллект
искусственный интеллект
 
Description У статті розкривається впровадження у практику роботи таких освітніх тенденцій, як інтеграція навчальних дисциплін, використання інфокомунікаційних технологій та різноманітних тренінгових заходів на основі створення відповідних програмних продуктів. Запропоновано методику подання елементарних принципів побудови інтелектуальної системи навчання на заняттях з «Інформатики та системології» для студентів інженерно-технічних та природничих спеціальностей. У доступній формі демонструється розробка програми для тестування математичних навичок студентів, на основі чого у майбутніх фахівців формується усвідомлення питань щодо моделювання знань, розуміння процесу створення та можливостей застосування технологій штучного інтелекту в дистанційній освіті, що необхідно для навчання впродовж життя та розвитку професійного інтелекту.
The article has practical introduction of educational tendencies: integration of educational disciplines, use of in
formation technologies and trainings on the basis of proper program development. Has a method of elementary principles of construction of the intellectual system in the classroom «Information and systemology» for students of engineering and natural learning. Available development program is presented for testing math skills. On the basis of this program is formed such concepts: knowledge modeling, the process of
creating and applying arti ficial intellect technologies in distance education. It is necessary for learning throughout life for
the development of professional intellect.
В статье рассматривается внедрение в практику работы таких образовательных тенденций, как интеграция учебных дисциплин, использование информационных технологий и различных тренингов на основе разработки соответствующих программ. Представлена методика обучения элементарным принципам построения интеллектуальной системы на занятиях по «Информатике и системологии» для студентов инженерно-технических и естественных направлений подготовки. В доступной форме демонстрируется разработка программы для тестирования математических навыков студентов, в результате чего у будущих специалистов формируется понимание вопросов моделирования знаний, процесса создания и применения технологий искусственного интеллекта в дистанционном образовании, необходимого для обучения на протяжении всей жизни, для развития профессионального интеллекта.
 
Date 2016-05-15T18:44:07Z
2016-05-15T18:44:07Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Корнійчук О. Е. Формування професійного інтелекту в процесі моделювання систем штучного інтелекту / О. Е. Корнійчук // Зб. наук. пр. Кам’янець-Подільського нац. ун-ту ім. І. Огієнка. Сер. Педадогічна. – 2014. – Вип. 20. – С. 90–93.
2307-4507
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4151
 
Language uk
 
Publisher Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка