Формування доз опромінення мешканців радіоактивно забруднених територій за рахунок овочевої продукції
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Формування доз опромінення мешканців радіоактивно забруднених територій за рахунок овочевої продукції
|
|
Creator |
Романчук, Л. Д.
Romanchuk, L. |
|
Subject |
стронцій-90
цезій-137 питома активність овочева продукція доза опромінення |
|
Description |
Наведено результати досліджень щодо внеску радіонуклідів з овочевою продукцією у формування дозового навантаження на організм мешканців критичних населених пунктів північних районів Житомирщини. Встановлено, що питома активність 137Cs і 90Sr в овочевій продукції варіювала в межах 31,4–2,1 і 15,8–0,6 Бк/кг відповідно. Внесок її в дозу опромінення за 137Cs становив 17,7–0,32%, за 90Sr — 48,1–12,4%.
|
|
Date |
2016-04-08T06:13:26Z
2016-04-08T06:13:26Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Романчук Л. Д. Формування доз опромінення мешканців радіоактивно забруднених територій за рахунок овочевої продукції / Л. Д. Романчук // Вісник аграрної науки. – 2013. – № 4 (722). – С. 47–50.
2308-9377 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3784 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Національна академія аграрних наук України
|
|