Динаміка хімічного складу зеленої маси конюшини лучної залежно від впливу основного обробітку ґрунту та систем удобрення
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Динаміка хімічного складу зеленої маси конюшини лучної залежно від впливу основного обробітку ґрунту та систем удобрення
|
|
Creator |
Стоцька, С. В.
Stotska, S. |
|
Subject |
конюшина лучна
обробіток грунту системи удобрення |
|
Description |
On the basis of the investigations conducted the results of the biochemical analysis of red clover depending on the fertilization systems and basic soil cultivation methods are highlighted. It has been established that the red clover stand during budding and initial blossom is notable for the highest protein, fat and bezot extractive substance content. The quality of green mass was better during the second cutting as concerns the indices of all growth and development phases. The optimum soil cultivation method and the system of fertilization were those of subsurface cultivation and organic and mineral system respectively.
На основі проведених досліджень висвітлено результати біохімічного аналізу конюшини лучної залежно від систем удобрення та способів основного обробітку ґрунту. Встановлено, що травостій конюшини лучної у фазі бутонізації та початку цвітіння відрізнявся найвищим вмістом протеїну, жиру та БЕР. Якість зеленої маси була кращою у другому укосі за всіма фазами росту та розвитку. Оптимальний обробіток ґрунту – плоскорізний, а система удобрення органо-мінеральна. |
|
Date |
2015-09-21T11:07:01Z
2015-09-21T11:07:01Z 2009 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Стоцька С. В. Динаміка хімічного складу зеленої маси конюшини лучної залежно від впливу основного обробітку ґрунту та систем удобрення / С. В. Стоцька // Вісник ЖНАЕУ. – 2009. – № 1. – С. 307–312.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2872 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|