Record Details

Біологічна ефективність використання біодеструкторів

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Біологічна ефективність використання біодеструкторів
 
Creator Центило, Л. В.
Сендецький, В. М.
Tsentylo, L.
Sendetskiy, V.
 
Subject біодеструктори
солома
грунт
мікроорганізми
біологічна активність
агрохімічні характеристики
biodestructors
straw
soil
microorganisms
biological activity
agrochemical characteristics
 
Description The research results on the effect of biological destructors of “Vermistin-D ” and “P-3” on the soil microbial cenosis and its biological effectiveness have been highlighted in the paper. The research shows that accelerated destruction of crop residues ensures the destruction of pathogenic microorganisms introduced into the soil from plants residues. Fertility increase is obtained by applying nitrogen-fixing, phosphatomobilizing, bactericidal and fungicidal microflora, natural vitamins, hormones of plants growth, amino-acids and microelements. The destructor mixtures of “Vermistin-D ” and “P-3” proved to be the best in the experiments as to the microbiological indices.
Висвітлено результати досліджень з вивчення біологічних деструкторів «Вермистим-Д» і«П-3» на мікробний ценоз ґрунту та його біологічну ефективність. Дослідженнями встановлено, що прискорена деструкція післяжнивних решток забезпечує знищення патогенів, які потрапляють у грунт через рослинні рештки. Покращується родючість ґрунтів за рахунок забезпечення ґрунту азотофіксуючою, фосфатмобілізуючою, бактеріоцидною та фунгіцидною мікрофлорою, природними вітамінами, гормонами росту рослин, амінокислотами та мікроелементами. Встановлено, що, за мікробіологічними показниками, кращим деструктором є суміш «Вермистиму-Д» з «П-3» у співвідношенні 5:1.
 
Date 2015-08-31T12:31:30Z
2015-08-31T12:31:30Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Центило Л. В. Біологічна ефективність використання біодеструкторів / Л. В. Центило, В. М. Сендецький // Вісник ЖНАЕУ. – 2014. – № 2 (42), т. 1. – С. 93–99.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2707
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет