Record Details

Ризикогенність та страхування в аграрній сфері (теорія, практика)

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Ризикогенність та страхування в аграрній сфері (теорія, практика)
 
Creator Віленчук, О. М.
Литвинчук, І. Л.
Януль, І. Є.
Іванюк, О. В.
Смаглій, В. О.
Циганенко, Г. В.
Князєва, О. П.
Дідик, С. В.
Пугачова, Н. С.
 
Subject ризикогенність
аграрна сфера
корпоративні суб'єкти
аграрна економіка
фінансово-господарська діяльність
страхування
екологічні ризики
ризикологія
 
Description У монографії досліджуються питання теорії та практики ризикогенності та страхування в аграрній сфері. Висвітлено концептуальні засади ризикології, як найрізноманітнішої сукупності ризиків щодо виробництва та переробки сільськогосподарської продукції. Обґрунтовано методологічні аспекти оцінки ризикогенності в аграрній сфері. Запропоновано сучасні методичні підходи до оцінювання, моделювання та управління ризиками корпоративних суб'єктів аграрної економіки. Значну увагу приділено питанням становленню і розвитку системи аграрного та екологічного страхування в Україні. Сформульовано пропозиції по удосконаленню страхового захисту з метою нейтралізації та локалізації наявних та потенційних ризиків у аграрній сфері.

Автори сподіваються, що книга буде цікавою широкому колу наукової спільноти, фахівцям аграрної сфери, спеціалістам-практикам, студентам, аспірантам, здобувачам наукового ступеню кандидата та доктора наук.
 
Date 2015-09-18T10:23:03Z
2015-09-18T10:23:03Z
2013
 
Type Monograph
 
Identifier Ризикогенність та страхування в аграрній сфері (теорія, практика) : кол. моногр. / О. М. Віленчук, І. Л. Литвинчук, І. Є. Януль [та ін.] ; за заг. ред. Є. І. Ходаківського. – Житомир : Полісся, 2013. – 323 с.
978-966-655-703-5
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2858
 
Language uk
 
Publisher Полісся