Інноваційна складова зростання ефективності кормовиробництва
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Інноваційна складова зростання ефективності кормовиробництва
|
|
Creator |
Грабчук, І. Ф.
Grabchuk, I. |
|
Subject |
продуктивність факторів кормовиробництва
efficiency of factors of fodder production інтегральний показник ефективності integral index of efficiency коефіцієнт ефективності інновацій coefficient of efficiency of innovations інноваційні кормові культури innovative fodder crops кластер кормової продукції fodder produce cluster |
|
Description |
The thesis highlights the theoretical and practical aspects of enhancing the efficiency of fodder production at the expense of its innovative component. The interpretation of the concept of the efficiency of fodder production with due respect to the aim and goals of its formation under the conditions of advancing science and technology is improved. The necessity of determining the economic efficiency of using the innovative component of fodder production and its effects on the fodder production efficiency are substantiated. The methodical approach to assessing the efficiency in fodder production on the innovative bases is suggested. The main directions for the most efficient use of labour potentials of the fodder production branch are determined. The proposals related to the use of the integral index and coefficient of efficiency of innovations in fodder production for assessing its efficiency are formulated. The suggestions aimed at intensifying of agricultural enterprises are given. The methodological and production cluster are developed and substantiated. The prospects of enhancing the efficiency of fodder production on the innovate basis are determined. У дисертації розглядаються теоретичні, методичні та практичні аспекти підвищення ефективності кормовиробництва за рахунок інноваційної складової. Удосконалено трактування поняття «ефективність кормовиробництва» з урахуванням мети та цілей її формування в умовах розвитку науково-технічного прогресу. Обґрунтовано необхідність застосування інноваційної складової кормовиробництва та визначено її вплив на результативність господарювання. Запропоновано методичний підхід до оцінки ефективності інновацій у кормовиробництві сільськогосподарських підприємств. Визначено основні напрями найбільш ефективного використання ресурсного потенціалу галузі кормовиробництва. Сформовано пропозиції щодо використання інтегрального показника та коефіцієнта ефективності інновацій у кормовиробництві для оцінки його результативності. Надано пропозиції щодо участі держави в активізації інноваційної діяльності сільськогосподарських підприємств. Розроблено та обгрунтовано методологічні засади створення територіально-виробничого кластеру. Визначено перспективи підвищення результативності кормовиробництва на інноваційній основі. |
|
Date |
2015-04-22T11:48:13Z
2015-04-22T11:48:13Z 2011 |
|
Type |
Synopsis
|
|
Identifier |
Грабчук І. Ф. Інноваційна складова зростання ефективності кормовиробництва : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : 08.00.04 «Економіка та управління підприємствами» / І. Ф. Грабчук. – Вінниця, 2011. – 20 c.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2251 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Вінницький національний аграрний університет
|
|