Record Details

Біохімічний склад інтродуцента Hyssopus officinalis L. залежно від сортових особливостей

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Біохімічний склад інтродуцента Hyssopus officinalis L. залежно від сортових особливостей
 
Creator Котюк, Л. А.
Kotyuk, L.
 
Subject ефірна олія
біохімічні показники
Полісся України
essential oil
biochemical parameters
Woodlands of Ukraine
Hyssopus officinalis L.
 
Description The article presents the results of researching biochemical composition of herb stuff and essential oil Hyssopus offi cinalis L. cv. Atlant, H. offi cinalis L. cv. Markiz, H. offi cinalis L. cv. Vodograj. It has been proved that the composition of individual components differ in their biochemical parameters. Marquis has the highest composition of dry substance, fi ber, calcium and potassium; whereas Fountain has protein, carotene and fat; Atlanta has sugars. Total composition of pinokamfon and izopinokamfon in essential oil of the researched varieties does not differ signifi cantly and makes up around 90%.
Представлено результати досліджень біохімічного складу фітосировини й ефірної олії Hyssopus offi cinalis L. cv. Atlant, H. offi cinalis L. cv. Markiz, H. offi cinalis L. cv. Vodograj. Показано, що за вмістом окремих складових біохімічні показники відрізняються. Сухих речовин, клітковини, кальцію і калію найбільше у сорту Маркіз; протеїну, каротину та жирів – у сорту Водограй; цукрів – у сорту Атлант. Сумарний вміст пінокамфону й ізопінокамфону в ефірній олії досліджуваних сортів суттєво не відрізнявся і становив близько 90%.
 
Date 2015-06-15T06:34:51Z
2015-06-15T06:34:51Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Котюк Л. А. Біохімічний склад інтродуцента Hyssopus officinalis L. залежно від сортових особливостей / Л. А. Котюк // Вісник Львівського університету. Сер. Біологічна. – 2013. – Вип. 62. – С. 302–308.
0206-5657
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2571
 
Language uk
 
Publisher Львівський національний університет імені Івана Франка