Record Details

Екологічна оцінка Полісся України за вмістом штучних радіонуклідів та особливості їх накопичення в органах та тканинах тварин

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Екологічна оцінка Полісся України за вмістом штучних радіонуклідів та особливості їх накопичення в органах та тканинах тварин
 
Creator Лігоміна, І. П.
Фурман, С. В.
Нікітов, В. П.
Гранецький, Є. В.
Ligomina, I.
Furman, S.
Nikitov, V.
Granetsky, J.
 
Description The using of folders by animals creates the conditions of irradiation of internal organons by incorporate radionuclides. The internal entering of radionuclides accompanes by accumulating of them in the definite organons and tassues in toxic concentrations.
Аналіз екологічних умов господарств Полісся України свідчить, що тварини, які утримуються в господарствах 3 та 4 зон радіоактивного забруднення, знаходяться під постійним впливом зовнішнього випромінювання. Споживання тваринами кормів зумовлює внутрішнє опромінення. Сумарне добове надходження 137Cs із кормами у тварин Народицького району становить 11036 Бк, що перевищує допустимий рівень в 1,1 раза й зумовлює накопичення його в плаценті, навколоплодовій рідині, молозиві, молоці та органах і тканинах новонароджених тварин.
 
Date 2014-08-21T07:21:03Z
2014-08-21T07:21:03Z
2010
 
Type Article
 
Identifier Екологічна оцінка Полісся України за вмістом штучних радіонуклідів та особливості їх накопичення в органах та тканинах тварин / І. П. Лігоміна, С. В. Фурман, В. П. Нікітов, Є. В. Гранецький // Вісник ЖНАЕУ. – 2010. – № 1. – С. 190–195.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/558
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет