Вплив вологості на технологічні показники соломи при культивуванні їстівних грибів
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Вплив вологості на технологічні показники соломи при культивуванні їстівних грибів
|
|
Creator |
Мироничева, О. С.
Myronycheva, E. |
|
Description |
The influence of humidity on the technological parameters of wheat straw for use in mushroom cultivation was determined. It was found that high moisture stimulates the development of CFU mesophilic microflora by 4 times and causes the accumulation of nitrogenous compounds by 1,9 times. Therefore, during the preparation of such materials one must take into account the initial moisture (11–12%) and to create optimal conditions for its storage.
Досліджено вплив вологості на технологічні показники соломи пшениці для застосування у грибівництві. Встановлено, що підвищена вологість стимулює розвиток КУО мезофільної мікрофлори до 4 разів та призводить до збільшення азотовмісних сполук у 1,9 раза. Тому при заготівлі такої сировини слід враховувати початкову вологість та створювати оптимальні умови для її зберігання. |
|
Date |
2014-08-15T07:59:40Z
2014-08-15T07:59:40Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Мироничева. О. С. Вплив вологості на технологічні показники соломи при культивуванні їстівних грибів / О. С. Мироничева // Вісник ЖНАЕУ. – 2013. – № 1, т. 1. – С. 134–138.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/475 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|