Record Details

Природні та штучні радіонукліди в дерново-підзолистих ґрунтах та сільськогосподарській продукції Житомирського Полісся після аварії на ЧАЕС

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Природні та штучні радіонукліди в дерново-підзолистих ґрунтах та сільськогосподарській продукції Житомирського Полісся після аварії на ЧАЕС
 
Creator Мудрак, А. В.
Mudrak, A.
 
Description The paper presents the levels of the radionuclide accumulation from Chernobyl trace in the agricultural produce depending on the application of organic and mineral fertilizers, microelements and microbiological preparation after the long-term interaction of their compounds with soil. At has been established that the agricultural produce accumulates natural radionuclides, 40K and 226Ra in particular, whose activity is ten times higher than that of 137Cs and 90Sr. They can also get info water reservoirs.
Показано рівні накопичення радіонуклідів Чорнобильського сліду в сільськогосподарській продукції залежно від застосування органічних та мінеральних добрив, мікроелементів та мікробіологічних препаратів після тривалого періоду взаємодії їх сполук з ґрунтом. Встановлено, що в сільськогосподарську продукцію з ґрунту надходять і природні радіонукліди, зокрема 40К й 226R, активність яких в десятки разів перевищує активність 137Cs та 90Sr, і які можуть потрапляти й у водні джерела.
 
Date 2014-08-21T08:30:56Z
2014-08-21T08:30:56Z
2010
 
Type Article
 
Identifier Мудрак А. В. Природні та штучні радіонукліди в дерново-підзолистих ґрунтах та сільськогосподарській продукції Житомирського Полісся після аварії на ЧАЕС / А. В. Мудрак // Вісник ЖНАЕУ. – 2010. – № 1. – С. 96–110.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/570
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет