Record Details

Біологічна стійкість різних сортів смородини чорної проти бокальчастої іржі в агроценозах центрального Полісся України

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Біологічна стійкість різних сортів смородини чорної проти бокальчастої іржі в агроценозах центрального Полісся України
 
Creator Дереча, О. А.
Бакалова, А. В.
Derecha, O.
Bakalova, A.
 
Description Among the mold diseases of black currant the most dangerous is puccinia ribesiicaricis, which in period of sufficient conditions lowers yield and quality of berries of black currant in 3–4 times. The results of our researches certify that the growth of our researches certify that the growth of resistant plants (Iubileina Kopania, Kozatska, Chereshneva) against puccinia ribesiicaricis ensures the increase of yield up to 1,2 t/ha, the net income herewith increases from 40717 to 52973 UAH/ha, and coefficient of energetic efficiency totals 1,79 units.
Серед грибних хвороб смородини чорної найбільш шкідливою є бокальчаста іржа, яка в сприятливі роки зменшує врожайність та якість ягід смородини чорної в 3–4 рази. Результати наших досліджень свідчать про те, що вирощування стійких сортів (Ювілейна Копаня, Козацька, Черешнева) проти хвороби бокальчастої іржі, забезпечують збільшення врожайності ягід смородини чорної до 1,2 т/га, при цьому чистий прибуток збільшується від 40717 до 52973 грн. /га, а коефіцієнт енергетичної ефективності становить 1,79 одиниць.
 
Date 2014-06-19T10:53:24Z
2014-06-19T10:53:24Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Дереча О. А. Біологічна стійкість різних сортів смородини чорної проти бокальчастої іржі в агроценозах центрального Полісся України / О. А. Дереча, А. В. Бакалова // Вісник ЖНАЕУ. – 2012. – № 1, т. 1. – С. 156–163.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/123
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет