Record Details

Дослідження мікрофлори м’яса птиці щодо відповідності ветеринарно-санітарним вимогам

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Дослідження мікрофлори м’яса птиці щодо відповідності ветеринарно-санітарним вимогам
 
Creator Гарда, С. О.
Литвинов, Г. С.
Даниленко, С. Г.
Панасюк, І. В.
Garda, S.
Lytvynov, G.
Danylenko, S.
Panasiuk, I.
 
Description The paper presents the microflora analysis of poultry trunks purchased from various producers in Kyiv. The studies were conducted at the Departament of Biotechnology, Institute of Food Resources NAAS of Ukraine. The microflora specification was made in accordance with the State All-Union Standard and Ukrainian state standards. In the produce samples one can observe the following groups of microorganisms: coliform bacteria; E. coli, sulfit-reducing Clostridia; lactic acid bacteria; yeasts and mould; Enterococcus sp. The results obtained prove that the microflora of the samples under study does not meet veterinary and sanitary requirements.
Було досліджено склад мікрофлори тушок птиці придбаної від різних виробників в м. Києві. Дослідження проводилися на базі відділу біотехнології Інституту продовольчих ресурсів НААН України. Визначення мікрофлори здійснювали згідно з чинними ГОСТ та ДСТУ. У зразках продукції було виявлено наступні групи мікроорганізмів: коліформи; E.coli; сульфітредукуючі клостридії; молочнокислі бактерії; дріжджі та плісені; Enterococcus sp. Аналіз отриманих результатів свідчить, що мікрофлора досліджуваних зразків не відповідає ветеринарно-санітарним вимогам.
 
Date 2014-08-18T11:33:58Z
2014-08-18T11:33:58Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Дослідження мікрофлори м’яса птиці щодо відповідності ветеринарно-санітарним вимогам / С. О. Гарда, Г. С. Литвинов, С. Г. Даниленко, І. В. Панасюк // Вісник ЖНАЕУ. – 2013. – № 2, т. 1. – С. 122–128.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/510
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет