Record Details

Робота з розвитку культури мовлення учнів початкових класів на уроках української мови

Zhytomyr State University Library

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/38453/
 
Title Робота з розвитку культури мовлення учнів початкових класів
на уроках української мови
 
Creator Сінчук, І. В.
 
Subject LB1501 Початкова освіта
 
Description Вивчення української мови – одна з найважливіших складових навчання в початкових класах. Не менш важливим є формування культури мовлення, що включає в себе грамотне використання мови, правильне вимовляння та здатність виражати свої думки чітко та лаконічно. Робота над розвитком культури мови молодших школярів є одним із основних напрямів педагогічної діяльності вчителя початкових класів. Це практичне навчання літературних форм мови. Перш за все формування культури мовлення відбувається через активну практику мовлення на уроках. Учитель повинен надавати дітям можливість висловлювати думки, розповідати про свої враження та досвід. При цьому важливо відслідковувати орфоепічну та граматичну правильність їх мовлення, вчасно виправляти помилки, демонструючи при цьому взірець правильного мовлення.
 
Date 2023-11-29
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/38453/1/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%82%D1%8F%20%D0%A1%D1%96%D0%BD%D1%87%D1%83%D0%BA.pdf
Сінчук, І. В. (2023) Робота з розвитку культури мовлення учнів початкових класів на уроках української мови. Актуальні проблеми початкової освіти: теорія і практика. с. 71-74.