Record Details

Значення етичної поведінки юриста для відновлення бізнесу, що зазнав втрат у зв’язку з повномасштабним вторгненням в Україну

Zhytomyr State University Library

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/35836/
 
Title Значення етичної поведінки юриста для відновлення бізнесу, що
зазнав втрат у зв’язку з повномасштабним вторгненням в Україну
 
Creator Сушицька, Юлія
 
Subject K Law (General)
 
Description Стаття розкриває роль етичної поведінки юристів різних спеціалізацій
для відновлення бізнесу, що зазнав втрат у зв’язку з повномасштабним вторгненням в Україну. В статті зазначаються основні втрати та види збитків, яких зазнав бізнес України у зв’язку з повномасштабним вторгненням. Вказано, що великих збитків зазнав та продовжує зазнавати бізнес в північній та східній частині України. Робиться акцент на підтримці бізнесу, наводяться основні державні програми з підтримки бізнесу, релокації, надання грантів, кредитів. Від етичної поведінки юристів залежить прийняття управлінських рішень щодо відновлення, релокації, чи банкрутства бізнесу.
Наведені основні складові етичної поведінки юриста в умовах воєнного стану, такі як особистісні, мотиваційні, професійні фактори, знання та практичні вміння з суміжних галузей, психології, мови, засобів впливу. Охарактеризовано такі риси юриста як ділова етика, почуття справедливості, проявлення ввічливості, вправне володіння мовними засобами, культура професійного спілкування. Проаналізовано етичну поведінку провідних юридичних консалтингових компаній в умовах воєнного стану та зроблено висновок, що юристи в Україні розуміють важливість своєї професії у розвитку бізнесу, їх етична поведінка відіграла значну роль в допомозі підприємствам. Проведено аналіз української та зарубіжної наукової літератури та зроблено висновки, що професійна,
етична поведінка юристів відіграє важливу роль для бізнесу. Підсумовано, що з
дотриманням етичних норм, володіючи знаннями чинного законодавства та
навичками його застосування, юрист може надати правову допомогу: подати заяву в
ЄСПЛ на відшкодування завданих збитків; подати заяву на грант, підтримку; подати до податкової заяву про неспроможність сплачувати податки, організувати релокацію бізнесу, оформити документи для виплати репарацій тощо.
 
Publisher ФОП Король Ірина Володимирівна
 
Date 2022
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format pdf
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/35836/1/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D1%86%D1%8C%D0%BA%D0%B0%2B%D0%AE..pdf
Сушицька, Юлія (2022) Значення етичної поведінки юриста для відновлення бізнесу, що зазнав втрат у зв’язку з повномасштабним вторгненням в Україну. Академічні візії (14). pp. 1-11.