Record Details

Інноваційні стратегії у професійно-педагогічній освіті

Zhytomyr State University Library

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/35804/
 
Title Інноваційні стратегії у професійно-педагогічній освіті
 
Creator Дубасенюк, О. А.
 
Subject L Education (General)
 
Description У дослідженні обгрунтовано теоретичні і методичні засади інноваційної професійно- педагогічної освіти. Доведено, що модернізація системи вищої освіти в Україні характеризується поєднанням вітчизняних традицій з новими ідеями, пов’язаними із входженням України у європейський та світовий освітній простір. Представлено інноваційний проєкт «Сталий розвиток як інтеграційний чинник наукових пошуків в Україні». у межах міжнародного польсько-українського проекту "Науковий дебют 2011-2015 – "Сталий розвиток". Розкрито теоретичні засади концепції сталого розвитку, проаналізовано духовне та творче зростання особистості як чинника сталого розвитку суспільства. Окресленосоціально-економічні, інформацій, екологічні та валеологічні проблеми сталого розвитку. Показано особливості інноваційного процесу формування професійної компетентності майбутнього вчителя в умовах європейської інтеграції. Виділено такі аспекти: розробка варіативних компетентнісних моделей і компетентнісних стратегійпрофесійного розвитку та підготовки педагогів. Здійснено тривале експериментальне дослідження,

підтверждено ефективність його теоретичних і практико зорієнтованих інноваційних результатів у сфері професійно-педагогічної освіти.
 
Publisher ТОВ «Білоцерківдрук».
 
Date 2022
 
Type Book Section
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/35804/1/monograf_pdf.pdf
Дубасенюк, О. А. (2022) Інноваційні стратегії у професійно-педагогічній освіті. In: Інноваційні освітні технології: світовий і вітчизняний досвід використання в системі неперервної освіти: монографія. ТОВ «Білоцерківдрук»., Біла Церква, pp. 140-153.