Record Details

Адаптивні процеси в освіті : збірник матеріалів (тез доповідей) 1-го Міжнародного наукового форуму

Електронна бібліотека НАПН України

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://lib.iitta.gov.ua/730339/
 
Title Адаптивні процеси в освіті : збірник матеріалів (тез доповідей) 1-го Міжнародного наукового форуму
Adaptive Processes in Education: Collection of Materials First International Scientific Forum
 
Creator Громадська організація, «Школа адаптивного управління соціально-педагогічними системами»
Українська інженерно-педагогічна академія, УІПА
Громадська організація, «Асоціація розвитку професійної та неперервної освіти"
Університет менеджменту освіти, НАПНУ
Інститут професійно-технічної освіти, НАПН України
ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського, НАПН України
Інститут модернізації змісту освіти, МОН України
Бердянський державний педагогічний університет, БДПУ
Харківський національний економічний університет, ХНЕУ ім. Семена Кузнеця
Харківська академія неперервної освіти, ХАНО
Національний центр, «Мала академія наук України»
 
Subject 373 Kinds of school providing general education
377 Specialized instruction. Vocational, technical, professional training. Vocational colleges, institutes. Polytechnics
378 Higher education. Universities. Academic study
 
Description Збірник матеріалів 1-го Міжнародного наукового форуму «Адаптивні процеси в освіті», що відбувся 7-8 лютого 2022 року в режимі онлайн, містить тези доповідей учасників та основні організаційні документи заходу.
Тематику публікацій розміщено за науковими панелями Форуму. У роботах висвітлено актуальні питання розвитку освітньої галузі України, розкрито такі напрями, як: методологія адаптивного управління в освіті; адаптивність освітнього процесу в забезпеченні якості підготовки фахівців у закладах вищої освіти; адаптивні технології в підготовці магістрів з управління закладами освіти; інформаційна аналітика як інструментарій регулювання адаптивних процесів в освіті та в організації наукових досліджень; активізація адаптивних процесів у підготовці фахівців вищої кваліфікації; адаптивний менеджмент в освіті; адаптивне навчання в закладах дошкільної та загальної середньої освіти; адаптивні процеси в освітній діяльності вітчизняних і зарубіжних закладів вищої освіти.
Є роботи, у яких висвітлено адаптивні процеси у векторі трансформаційних змін в освітніх системах зарубіжних країн. Розглянуто актуальну проблему формування й розвитку адаптивних процесів в національній системі освіти України та виділено певні адаптивні засади в цьому ключі.
Матеріали Форуму призначено для вивчення керівниками закладів освіти, науково-педагогічним працівникам, викладачами закладів післядипломної освіти, педагогічними працівниками закладів професійної (професійно-технічної) і позашкільної освіти, науковцям, службовцям урядових установ управління освітою, здобувачам освіти та всім тим, хто цікавиться проблематикою адаптивного управління в освіті.
За порушення норм академічної доброчесності й етичних вимог до подання результатів наукових досліджень, за релевантність і достовірність змісту та поданих інформаційних даних у тезах доповідей відповідальність несуть автори тез доповідей на засадах чинного законодавства.
Збірник матеріалів 1-го Міжнародного наукового форуму «Адаптивні процеси в освіті», що відбувся 7-8 лютого 2022 року в режимі онлайн, містить тези доповідей учасників та основні організаційні документи заходу. Тематику публікацій розміщено за науковими панелями Форуму відповідно програми. У роботах висвітлено актуальні питання розвитку освітньої галузі України, розкрито такі напрями, як: застосування адаптивного підходу в освіті; адаптивність освітнього процесу в закладах вищої освіти; Інсайд-навчання в концепції адаптивної освіти; адаптивне навчання в початковій школі.; активізація адаптивних процесів у підготовці фахівців вищої кваліфікації; адаптивний менеджмент в освіті; адаптивні процеси у підготовці наукових кадрів; адаптивні процеси в освітній діяльності вітчизняних і зарубіжних закладів вищої освіти. Збірник містить роботи, в яких розглянуто адаптивні процеси у векторі трансформаційних змін в освітніх системах Болгарії, Китаю, Німеччини, Польщі, Португалії, Румунії, Туреччині та ін. Апробаційні матеріали досліджень авторів подано у тезах доповідей, що спрямовано на впровадження ідей з актуальної проблеми сьогодення щодо формування й розвитку адаптивних процесів в національній системі освіти України.
Матеріали Форуму можуть бути корисними для керівників закладів освіти, науково-педагогічних працівників, викладачів закладів післядипломної освіти, педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) і позашкільної освіти, науковців, службовців урядових установ управління освітою, бібліотечних працівників, здобувачів освіти та всіх тих, хто цікавиться проблематикою адаптивних процесів в науково-освітньому просторі. За порушення норм академічної доброчесності й етичних вимог до подання результатів наукових досліджень, за релевантність і достовірність змісту та поданих інформаційних даних у тезах доповідей на засадах чинного законодавства відповідальність несуть автори тез доповідей.
 
Publisher ГО "ШАУСПС"
 
Date 2022
 
Type Book
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://lib.iitta.gov.ua/730339/1/Zbirnyk%20Forum%20I-AAE-2022.pdf
Громадська організація, «Школа адаптивного управління соціально-педагогічними системами», Українська інженерно-педагогічна академія, УІПА, Громадська організація, «Асоціація розвитку професійної та неперервної освіти", Університет менеджменту освіти, НАПНУ, Інститут професійно-технічної освіти, НАПН України, ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського, НАПН України, Інститут модернізації змісту освіти, МОН України, Бердянський державний педагогічний університет, БДПУ, Харківський національний економічний університет, ХНЕУ ім. Семена Кузнеця, Харківська академія неперервної освіти, ХАНО and Національний центр, «Мала академія наук України» (2022) Adaptive Processes in Education: Collection of Materials First International Scientific Forum ГО "ШАУСПС", м. Київ, Україна - м. Харків, Україна.