Record Details

Кулінарія для 11 класу : підручник. Технологічний напрям. Технологічний профіль

Електронна бібліотека НАПН України

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://lib.iitta.gov.ua/726004/
http://undip.org.ua/news/library/pidruchniki_detail.php?ID=1076
 
Title Кулінарія для 11 класу : підручник. Технологічний напрям. Технологічний профіль
Кулинария для 11 класса: учебник. Технологическое направление. Технологический профиль
Cooking for 11th grade: a textbook. Technological direction. Technological profile
 
Creator Вдовченко, Віктор Володимирович
Левченко, Надія Григорівна
 
Subject 37.01 Fundamentals of education. Theory. Policy etc.
37.02 General questions of didactics and method
 
Description Зміст підручника базується на компетентнісному підході в оволодінні навчальним матеріалом з метою професійного самовизначення, особистісної самореалізації учнів в улюбленому виді діяльності для сфери життєдіяльності людини: «людина–людина» і методі проектів.
Розділи підручника ознайомлюють старшокласників з фізіологією харчування, товарознавством харчових продуктів, технологією первинної обробки продуктів і приготування напівфабрикатів, технологією приготування страв, основами калькуляції та обліку і контролем якості продукції. Параграфи завершуються практичними роботами, що носять творчий характер і особистісно-зорієнтовані залежно від професійних уподобань, темпераменту учня, улюбленого виду проектної діяльності (вербального чи ілюстративного). Після параграфів подано відомості про професії у галузі харчової промисловості, а також корисні поради з виконання технологічних процесів, первинної обробки продуктів, приготування напівфабрикатів і готових страв.
Упровадження підручника у навчальний процес старшої школи забезпечить підвищення ефективності профільного технологічного навчання старшокласників за профілем «Кулінарія».
Призначений для старшокласників, які навчаються за технологічним напрямом, технологічним профілем з кулінарії, учителів технологій. Може використовуватися у навчальному процесі професійно-технічних навчальних закладів, а також у процесі підготовки майбутніх учителів технологій.
Содержание учебника базируется на компетентностного подхода в овладении учебным материалом с целью профессионального самоопределения, личностной самореализации учащихся в любимом виде деятельности для сферы жизнедеятельности человека: «человек-человек» и методе проектов.
Разделы учебника знакомят старшеклассников с физиологией питания, товароведением пищевых продуктов, технологии первичной обработки продуктов и приготовления полуфабрикатов, технологии приготовления блюд, основами калькуляции и учета и контроля качества продукции. Параграфы завершаются практическими работами, носят творческий характер и личностно-ориентированные зависимости от профессиональных предпочтений, характера ученика, любимого вида проектной деятельности (вербального или иллюстративного). После параграфов даются сведения о профессиях в области пищевой промышленности, а также полезные советы по выполнению технологических процессов, первичной обработки продуктов, приготовления полуфабрикатов и готовых блюд.
Внедрение учебника в учебный процесс старшей школы обеспечит повышение эффективности профильного технологического обучения старшеклассников по профилю «Кулинария».
Предназначен для старшеклассников, обучающихся по технологическим направлением, технологическим профилем по кулинарии, учителей технологий. Может использоваться в учебном процессе профессионально-технических учебных заведений, а также в процессе подготовки будущих учителей технологий.
The content of the textbook is based on a competency-based approach to mastering the material for professional self-determination, personal self-realization of students in their favorite activities for the sphere of human life: "man-man" and the method of projects.
The sections of the textbook acquaint high school students with the physiology of nutrition, commodity science of food products, technology of primary processing of products and preparation of semi-finished products, technology of cooking, basics of calculation and accounting and product quality control. The paragraphs end with practical works that are creative in nature and personality-oriented depending on professional preferences, temperament of the student, favorite type of project activity (verbal or illustrative). The paragraphs are followed by information on professions in the food industry, as well as useful advice on the implementation of technological processes, primary processing of products, preparation of semi-finished products and ready meals.
The introduction of the textbook in the educational process of high school will increase the effectiveness of specialized technological training of high school students in the field of "Cookery".
Designed for high school students studying in the technological field, technological profile of cooking, technology teachers. It can be used in the educational process of vocational schools, as well as in the training of future teachers of technology.
 
Publisher Педагогічна думка
 
Contributor Колодій, Л. В.
 
Date 2012
 
Type Book
PeerReviewed
 
Format text
text
 
Language uk
uk
 
Identifier http://lib.iitta.gov.ua/726004/1/%D0%92%D0%92%D0%92_%D0%9D%D0%93%D0%9B.%20%D0%9A%D1%83%D0%BB%D1%96%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%96%D1%8F%2C%2011%20%D0%BA%D0%BB.%2C%20%D0%BF%D1%96%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA%2C%202012%2C%20188%20%D1%81.%20%20%D0%9E%D0%B1%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4..pdf
http://lib.iitta.gov.ua/726004/2/%D0%92%D0%92%D0%92_%D0%9D%D0%93%D0%9B.%20%D0%9A%D1%83%D0%BB%D1%96%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%96%D1%8F%2C%2011%20%D0%BA%D0%BB.%2C%20%D0%BF%D1%96%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA%2C%202012%2C%20188%20%D1%81.%20%D0%A2%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82.pdf
Вдовченко, Віктор Володимирович (orcid.org/0000-0003-3509-2972 <http://orcid.org/0000-0003-3509-2972>) and Левченко, Надія Григорівна (2012) Cooking for 11th grade: a textbook. Technological direction. Technological profile Педагогічна думка, м. Київ, Україна. ISBN 978-966-644-296-6