Record Details

Інформаційно-освітнє середовище в системі підготовки фахівців з фізичного виховання та спорту

Zhytomyr State University Library

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/30694/
 
Title Інформаційно-освітнє середовище в системі підготовки фахівців з фізичного виховання та спорту
 
Creator Шинкарук, Оксана
Бишевець, Наталія
Яковенко, Олена
Харченко, Лариса
 
Subject AZ History of Scholarship The Humanities
 
Description Актуальність. Проблема застосування технологій мережевих комунікацій, хмарних обчислень та SMART-технологій є актуальною в системі підготовки фахівців з фізичного виховання та спорту. Розробка інформаційно-освітнього середовища ЗВО вимагає уточнення понятійного апарату, вивчення передового педагогічного досвіду щодо його структури з урахуванням особливостей змісту освіти та потреб студентів закладів освіти фізкультурного спрямування. Мета. Уточнити поняття та розробити структуру інформаційно-освітнього середовища закладу вищої освіти в системі підготовки фахівців з фізичного виховання та спорту. Методи. Аналіз літературних джерел та мережі «Інтернет», аналіз практичного досвіду, узагальнення, систематизація. Результати. Інформаційно-освітнє середовище ЗВО в системі підготовки фахівців з фізичного виховання та спорту являє собою інформаційний потік освітньої спрямованості, де циркулює спортивно-педагогічна інформація, яка виробляється й споживається суб’єктами освітньої діяльності. Принципом проектування інформаційно-освітнього середовища ЗВО в галузі фізичної культури і спорту слід вважати принцип соціального орієнтування – «Social-Mobile-Access-Regulated-Technology. Social», який передбачає використання єдиного інтерфейсу і сучасних технологій освітнього дизайну для організації робочого місця суб’єктів освітньої діяльності з метою забезпечення комунікації в комфортному режимі залежно від розв’язуваних задач та індивідуальних переваг.
Висновки. Складовими інформаційно-освітнього середовища ЗВО є змістовний, організаційний та технологічний компоненти. Найбільш ефективними технологіями навчання майбутніх фахівців галузі фізичної культури та спорту в умовах розвиненого інформаційного суспільства є мультимедійні та інтерактивні технології, дистанційні технології, соціальні медіа.
 
Publisher Житомир: Вид-во ЖДУ ім. І. Франка
 
Date 2019-12
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/30694/1/367-374.pdf
Шинкарук, Оксана and Бишевець, Наталія and Яковенко, Олена and Харченко, Лариса (2019) Інформаційно-освітнє середовище в системі підготовки фахівців з фізичного виховання та спорту. Фізична культура, спорт та здоров'я нації (8). pp. 367-374. ISSN 2071-5285