Record Details

Кидки мяча в ворота як важливий елемент змагальної діяльності сучасного гандболу

Zhytomyr State University Library

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/30669/
 
Title Кидки мяча в ворота як важливий елемент змагальної діяльності сучасного гандболу
 
Creator Соловей, Олександр
Богуславський, Віктор
Пожидаєв, Микола
Анісімов, Дмитро
Мандрика, Віктор
 
Subject AZ History of Scholarship The Humanities
 
Description Актуальність теми дослідження. Досягнення високих результатів змагальної діяльності, рейтинг провідних гандбольних збірних команд на міжнародній арені є основними складовими підготовки до офіційних змагань, а саме нові підходи до планування підготовки гравців і команди до вищих спортивних досягнень і максимальної реалізації індивідуальних можливостей, інтеграції індивідуальної підготовленості висококваліфікованих гандболістів до провідних гандбольних клубів, до важливих аспектів нових правил гри, які розроблені в теорії і реалізуються на практиці, основних тенденцій в міжнародному гандболі, які систематично розвиваються і поширюються як для гравців основного складу збірних команд так найближчого резерву. Метою дослідження є аналіз індивідуальних і командних показників та чинників ефективності змагальної діяльності провідних збірних команд на Чемпіонаті світу з гандболу в 2019 році. Методи дослідження: для досягнення поставленої мети нами вибрані наступні методи дослідження: аналіз науково-методичної літератури і офіційних протоколів гандбольних матчів [17, 18]; педагогічне спостереження (протоколювання по відеозаписах матчів Чемпіонату світу); методи математичної статистики для обробки результатів.
Результати роботи та ключові висновки. У статті представлені результати першої частини дослідження, присвячені збірним командам, що стосуються їх виступів в світовій першості на стадіях групових і фінальних раундів. Порівняльний аналіз виступів національних збірних команд на міжнародній арені свідчить, як розгорталася боротьба на різних стадіях турніру, насамперед це закинуті м’ячі в ворота взагалі, а також переможцями і переможеними, виконані кидки і їх ефективність під час гри та при виконанні 7-метрових штрафних кидків, роль лідерів у командах, їх бомбардирські якості. Все це є фундаментом гри і мірило майстерності гравців. Перспектива подальших досліджень полягають в формуванні системи комплексного педагогічного контролю в гандболі для оптимізації управління процесом багаторічної підготовки на основі теоретичного аналізу та експериментальних досліджень на змаганнях різного рівня.
 
Publisher Житомир: Вид-во ЖДУ ім. І. Франка
 
Date 2019-12
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/30669/1/212-217.pdf
Соловей, Олександр and Богуславський, Віктор and Пожидаєв, Микола and Анісімов, Дмитро and Мандрика, Віктор (2019) Кидки мяча в ворота як важливий елемент змагальної діяльності сучасного гандболу. Фізична культура, спорт та здоров'я нації (8). pp. 212-217. ISSN 2071-5285