Record Details

Особливості спортивної підготовки юних гімнастів

Zhytomyr State University Library

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/30653/
 
Title Особливості спортивної підготовки юних гімнастів
 
Creator Вовченко, Інна
Колеснік, Ірина
Гедзюк, Дмитро
Домбровська, Олена
 
Subject AZ History of Scholarship The Humanities
 
Description Актуальність теми дослідження. Проблема спортивної підготовки юних гімнастів є актуальною темою сьогодення та потребує удосконалення з використанням нових засобів і методів спортивного тренування й підвищення ефективності роботи з перспективними дітьми. Мета дослідження – експериментально перевірити ефективність методик тренування гімнастів 6-8 років групи початкової підготовки. Матеріал і методи дослідження. Для досягнення мети були використані наступні методи дослідження: аналіз спеціальної літератури, педагогічне тестування, педагогічний експеримент, методи математичної статистики. У дослідженні брали участь 28 хлопчиків 6-8 років, які займаються спортивною гімнастикою 1 року навчання групи початкової підготовки ДЮСШ.
Результати роботи та ключові висновки. У результаті проведення констатуючого експерименту встановлено, що показники загальної та спеціальної фізичної підготовленості відповідають нормативам дитячо-юнацької спортивної школи і знаходяться на середньому рівні і потребують підбору засобів та методів спортивного тренування для підвищення фізичної підготовленості юних гімнастів. У результаті педагогічного експерименту було встановлено, що у всіх дітей експериментальної та контрольної групи покращилися показники фізичної підготовленості, що значно вплинули на рівень їхньої технічної майстерності. За результатами техніки виконання вправ: стійка на голові 36% дітей експериментальної групи і 14% контрольної групи показали високий рівень виконання; переворот боком – 43% і 14% відповідно; стрибок ноги нарізно 21% – у експериментальній групі, у контрольній групі високого рівня не виявлено; підйом розгином з голови 15% – у експериментальній групі і у контрольній групі високого рівня не встановлено.
 
Publisher Житомир: Вид-во ЖДУ ім. І. Франка
 
Date 2019-12
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/30653/1/113-117.pdf
Вовченко, Інна and Колеснік, Ірина and Гедзюк, Дмитро and Домбровська, Олена (2019) Особливості спортивної підготовки юних гімнастів. Фізична культура, спорт та здоров'я нації (8). pp. 113-117. ISSN 2071-5285