Record Details

Особливості методики підвищення фізичної підготовленості військовослужбовців першої вікової групи

Zhytomyr State University Library

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/30651/
 
Title Особливості методики підвищення фізичної підготовленості військовослужбовців першої вікової групи
 
Creator Швець, Оксана
Андрєєва, Реґіна
Стрикаленко, Євгеній
Шалар, Олег
Жосан, Ігор
Коваль, Вікторія
 
Subject AZ History of Scholarship The Humanities
 
Description Актуальність теми дослідження. Досконала фізична підготовленість військовослужбовців сприяє ефективному оволодінню професійно-необхідними руховими та військово-прикладними навичками. Мета та методи дослідження. Мета роботи полягає в експериментальному обґрунтуванні методики підвищення фізичної підготовленості військовослужбовців першої вікової групи. У дослідженні брали участь 27 військовослужбовців, що були поділені на експериментальну (14 осіб) та контрольну (13 осіб) групи. У ході експериментальної роботи нами використовувалися 4 контрольні вправи для визначення рівня загальної фізичної підготовленості та 4 контрольні вправи для визначення рівня спеціальної фізичної підготовленості військовослужбовців.
Результати роботи та ключові висновки. Встановлено, що військовослужбовці експериментальної групи випередили у темпах приросту військових контрольної групи майже за всіма показниками загальної та спеціальної фізичної підготовленості. Так, відсоткові прирости військових експериментальної групи були вищими на 18,6% за силовим тестом, на 12,7% – за швидкісним тестом, на 4,5% – за тестом на швидкісну витривалість та 5,9% за тестом на витривалість. Найвищі темп приросту були встановлені за результатами спеціалізованих тестових вправ на спритність та витривалість, де військові експериментальної групи випередили військових контрольної на 9,7% та 9,9% відповідно. У ході експериментальної роботи запропоновано в методику фізичної підготовки військовослужбовців включати комплекси спеціально-підготовчих вправ, спрямованих на підвищення рівня спеціальної фізичної підготовленості військовослужбовців, та комплекси вправ прикладної та військово-прикладної підготовки.
 
Publisher Житомир: Вид-во ЖДУ ім. І. Франка
 
Date 2019-12
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/30651/1/98-106.pdf
Швець, Оксана and Андрєєва, Реґіна and Стрикаленко, Євгеній and Шалар, Олег and Жосан, Ігор and Коваль, Вікторія (2019) Особливості методики підвищення фізичної підготовленості військовослужбовців першої вікової групи. Фізична культура, спорт та здоров'я нації (8). pp. 98-106. ISSN 2071-5285