Record Details

Хореографічна підготовка спортсменів на етапах поступового зниження досягнень і виходу зі спорту вищих досягнень

Zhytomyr State University Library

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/27500/
 
Title Хореографічна підготовка спортсменів на етапах поступового зниження досягнень і виходу зі спорту вищих досягнень
 
Creator Тодорова, В. Г.
Пасічна, Т. В.
 
Subject AZ History of Scholarship The Humanities
 
Description У статті характеризуються методичні підходи при проведенні тренувального процесу спортсменів на етапах поступового зниження досягнень і відходу зі спорту вищих достеженій. Визначено, що підготовка спортсменів на цих етапах обумовлена зниженням тренувальної та змагальної навантаження. З іншого боку, на цих етапах необхідно з урахуванням медико-біологічного контролю забезпечити раціональний підхід спортсменів до наступної активного соціального життя. Вирішення цієї проблеми можливе через вкладення в тренувальний процес спортсменів засобів хореографічної підготовки.
Мета: визначити вплив хореографічної підготовки на організм спортсменів на етапах поступового зниження і виходу зі спорту вищих досягнень. Матеріал і методи: аналіз і узагальнення літературних джерел, педагогічні спостереження.
Результати: на основі аналізу науково-методичної літератури та педагогічних спостережень визначено значення, засоби та форми реалізації хореографічної підготовки на даних етапах спортивного тренування. Висновки: встановлено, що застосування хореографічної підготовки на етапах поступового зниження і виходу зі спорту вищих досягнень сприяє відновленню соматичного та психофізичного стану спортсменів.
 
Publisher Вінниця
 
Date 2018-05-24
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/27500/1/44.pdf
Тодорова, В. Г. and Пасічна, Т. В. (2018) Хореографічна підготовка спортсменів на етапах поступового зниження досягнень і виходу зі спорту вищих досягнень. Фізична культура, спорт та здоров'я нації (5). pp. 284-289. ISSN 2071-5285